KD SEGER: HEDERSRELATERAT VÅLD SKA KARTLÄGGAS I HANINGE

Under gårdagens kommunfullmäktige behandlades Kristdemokraternas motion om att kartlägga det hedersrelaterade våldet.  Alla partier valde att stödja Kristdemokraternas förslag om att kartlägga det hedersrelaterade våldet. 

Under de senaste åren har frågan kring hedersrelaterat våld uppmärksammats på flera håll i Sverige. Kristdemokraternas anser att Haninge som kommun ska ha ett aktivt arbete för att motverka våld i heders namn och få en ökad kunskap samt medvetenhet kring denna fråga. För att komma åt problematiken med hedersrelaterat våld och för att kunna garantera att haningebornas fri- och rättigheter, krävs att vi har information och tillräckligt med kunskap om hur den är beskaffad och att det stora mörkertalet kring hedersvåld synliggörs. Först när vi har en kartläggning av problemen kan vi komma med rätt åtgärder.

Socialdemokraterna har tidigare hävdat att man gör tillräckligt för att stävja hedersrelaterat våld utan att veta omfattning av det hedersförtrycket. Det är nu positivt att Socialdemokraterna stödjer oss kristdemokrater och till slut tog sitt förnuft till fånga och valde att stödja vår motion om att kartlägga det hedersrelaterade våldet och förtrycket.

 


#OrangeDay – TILLSAMMANS MOT VÅLD MOT KVINNOR


Läs mer

Flygbladsutdelning i Västerhaninge


Läs mer

ETT HANINGE ATT LITA PÅ


Läs mer

Kvalitet före kvantitet inom Haninges förskolor


Läs mer

Martin Strömvall ny toppkandidat för Kristdemokraterna i Haninge


Läs mer

BYGG EN NY SIMHALL PÅ TORVALLAOMRÅDET


Läs mer

Stor kritik mot utökad vistelsetid på förskolan


Läs mer

VÅRDSERVICETEAM INFÖRS I HANINGE


Läs mer

SOCIALDEMOKRATERNA RÖSTADE NEJ TILL CIVILKURAGEPRIS


Läs mer

KD: UTRED FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR ATT BYGGA ETT NYTT SJUKHUS I HANINGE


Läs mer