Barngruppsstorlekarna växer i Haninges förskolor

Färsk statistik från Skolverket visar på att barngruppsstorlekarna växer i Haninge och fortfarande är betydligt större jämfört med riket i stort. Under 2017 var barngruppsstorlekarna på 17,9 barn i snitt i varje barngruppsavdelning i Haninge jämfört med riket i stort där det i snitt var 15,3 barn i varje barngruppsavdelning.

– Barngrupperna minskar i en klar majoritet av landets kommuner förutom i Haninge där vi fortfarande ser att barngruppsstorlekarna växer. Socialdemokraterna prioriterar att införa rätt till heltid på förskolan för alla barn istället för att satsa resurser på minskade barngrupper. Vi kristdemokrater prioriterar mindre barngrupper före utökad vistelsetid på förskolan och vi går till val på att införa ett maxtak på 15 barn per småbarnsgruppsavdelning i förskolan, säger Martin Strömvall, Kristdemokraternas representant i grund-och förskolenämnden.

Vid ytterligare information:

Kontakta Martin Strömvall:
070-6177363
martin.stromvall@kristdemokraterna.se


Kristdemokraterna i Haninge söker politisk sekreterare


Läs mer

Avsiktsförklaring klar


Läs mer

ETT HANINGE ATT LITA PÅ


Läs mer

Kvalitet före kvantitet inom Haninges förskolor


Läs mer

Martin Strömvall ny toppkandidat för Kristdemokraterna i Haninge


Läs mer

BYGG EN NY SIMHALL PÅ TORVALLAOMRÅDET


Läs mer

Stor kritik mot utökad vistelsetid på förskolan


Läs mer

VÅRDSERVICETEAM INFÖRS I HANINGE


Läs mer

SOCIALDEMOKRATERNA RÖSTADE NEJ TILL CIVILKURAGEPRIS


Läs mer

KD: UTRED FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR ATT BYGGA ETT NYTT SJUKHUS I HANINGE


Läs mer