Småföretagarcentrum har startat i Vårby gård

I maj 2005 lade Kristdemokraterna en motion i Huddinge kommunfullmäktige om ett småföretagarcentrum i Vårby, en lokal satsning för att ge stödja nya och redan existerande lokala småföretag. Rådgivning, kunskapsutveckling, kontaktnät och tillgång till billiga kontorslokaler framhölls som viktiga uppgifter för detta småföretagarcentrum, som helst skulle vara ett samarbete mellan Huddinge kommun och andra organisationer.

Nu finns den organisationen i verkligheten. Arena 143 heter den nya mötesplatsen i Vårby gård för entreprenörer i alla stadier av sitt företagande. Lokalerna ligger i Vårby gårds centrum. Småföretagarcentret är ett samarbetsprojekt mellan Huddinge kommun och fastighetsbolaget Balder. Drivhuset och NyföretagarCentrum är två viktiga samarbetspartners som kommer att finnas på plats hos Arena 143 vissa tider.

– Det har varit en lång väg från vår motion till Arena 143, men resultatet som vi ser idag motsvarar väldigt väl vår ursprungliga idé. Jag är jätteglad över det goda samarbete som finns med både fastighetsbolaget Balder, Drivhuset och NyföretagarCentrum och hoppas att vi i framtiden ska få se ännu fler partners som vill gå in i det här projektet. Nya och växande företag är vad både Vårby och hela Sverige behöver, säger Kristdemokraternas kommunalråd Tomas Hansson.

Den 21 februari kl 7.30-9.00 är alla välkomna till en företagarfrukost i Arena 143:s lokaler. Mötet ingår i serien God Morgon Huddinge som arrangeras av Arena Huddinge och Huddinge kommun. Anmäla dig kan du göra här.


Snart i Huddinge: Valfrihet inom särskilt boende


Läs mer

Huddinge prisbelönar arbete med lågaffektivt bemötande


Läs mer

Ökad valfrihet för funktionshindrade i Huddinge


Läs mer

Huddinge höjer hemtjänstpengen med 2 procent


Läs mer

Ännu lättare att få hemtjänst i Huddinge


Läs mer

Nu bygger vi två nya förskolor i Huddinge!


Läs mer

Nya regler för hemtjänsten gör Huddinge mer företagsvänligt


Läs mer

Dennis Åström Ullström ny vice ordförande i grundskolenämnnden


Läs mer

Karl Henriksson blir ny ordförande i Vård- och omsorgsnämnden


Läs mer

Vi levererar i kommunen och riksdagen


Läs mer