Ny förskola byggs på Nytorps mosse

Kommunfullmäktige fattade under måndagkvällen beslut att godkänna beställningen av en ny förskola på Nytorps mosse i Trångsund. Förskolan är enplans femavdelningsförskola med en planlösning inspirerad av Reggio Emilia-pedagogiken. Den har eget tillagningskök för att barnen ska få fräsch, nylagad mat, och ska uppnå kraven för miljöbyggnad klass guld, med en mycket hög energieffektivitet och grönt tak. Den totala investeringskostnaden är 43 miljoner kronor och förskolan beräknas stå färdig i augusti 2015.

– Huddinge är en snabbväxande kommun. Det är viktigt att utbyggnaden av nya förskolor håller jämna steg med befolkningsutvecklingen. Den här nya förskolan lever upp till våra högt ställda krav och kommer att ha alla förutsättningar att erbjuda såväl god miljö och god mat som god pedagogik åt barnen, säger Pia Berkman (KD), ledamot i förskolenämnden.


Huddinge prisbelönar arbete med lågaffektivt bemötande


Läs mer

Ökad valfrihet för funktionshindrade i Huddinge


Läs mer

Huddinge höjer hemtjänstpengen med 2 procent


Läs mer

Ännu lättare att få hemtjänst i Huddinge


Läs mer

Nu bygger vi två nya förskolor i Huddinge!


Läs mer

Nya regler för hemtjänsten gör Huddinge mer företagsvänligt


Läs mer

Dennis Åström Ullström ny vice ordförande i grundskolenämnnden


Läs mer

Karl Henriksson blir ny ordförande i Vård- och omsorgsnämnden


Läs mer

Vi levererar i kommunen och riksdagen


Läs mer

Bygg cykelvägen genom Flemingsbergsskogen


Läs mer