KD klara med toppkandidater till kommunfullmäktige

Vid Kristdemokraternas årsmöte i Huddinge i lördags fastställdes valsedeln inför årets kommunfullmäktigeval. Kristdemokraternas nuvarande kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, Tomas Hansson toppar listan och Karl Henriksson, vice ordförande i äldreomsorgsnämnden står på andra plats.

Samtidigt har det tillkommit flera nya namn högt upp på listan. Bland dem finns 23-åriga Stephanie Hansson (placerad på plats 3) och 21-åriga Edvin Bernhardsson (placerad på plats 5).

– Jag tror på en tredje mandatperiod i rad med alliansstyre i Huddinge och är tacksam för förtroendet att få ha en ledande roll i arbetet för det. Vi har genomfört många bra saker de senaste åren och en hel del är på gång. Huddinge ska bli en av de bästa kommunerna i länet att leva och verka i, inte minst för barn och ungdomar, säger Tomas Hansson.

Efter tre år som ordförande för Kristdemokraterna i Huddinge har Pia Berkman valt att stiga åt sidan. Som ny ordförande valdes Gorges Barkho, som under många år har varit ledamot i gymnasienämnden och som i dag är ledamot i socialnämnden.

– Det är en stor ära för mig att få förtroendet att leda styrelens arbete, där vårt främsta uppdrag under valåret blir att förmedla den kristdemokratiska politiken och de kristdemokratiska värderingarna till invånarna i Huddinge. Det är också väldigt roligt med två unga toppkandidater till kommunfullmäktigevalet. Det är en signal till alla ungdomar i kommunen att de är välkomma att tillsammans engagera sig för ett bättre Huddinge, säger Gorges Barkho.

Kristdemokraternas valsedel topp 6
1. Tomas Hansson, kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden
2. Karl Henriksson, kommunfullmäktigeledamot och 1:a vice ordförande i äldreomsorgsnämnden
3. Stephanie Hansson, snart är färdigutbildad socionom
4. Gorges Barkho, ny ordförande i  KD:s lokalavdelning
5. Edvin Bernhardsson, läkarstuderande
6. Pia Berkman, lokalavdelningens tidigare ordförande sedan tre år


Huddinge prisbelönar arbete med lågaffektivt bemötande


Läs mer

Ökad valfrihet för funktionshindrade i Huddinge


Läs mer

Huddinge höjer hemtjänstpengen med 2 procent


Läs mer

Ännu lättare att få hemtjänst i Huddinge


Läs mer

Nu bygger vi två nya förskolor i Huddinge!


Läs mer

Nya regler för hemtjänsten gör Huddinge mer företagsvänligt


Läs mer

Dennis Åström Ullström ny vice ordförande i grundskolenämnnden


Läs mer

Karl Henriksson blir ny ordförande i Vård- och omsorgsnämnden


Läs mer

Vi levererar i kommunen och riksdagen


Läs mer

Bygg cykelvägen genom Flemingsbergsskogen


Läs mer