IKEA vill satsa ytterligare i Kungens kurva

IKEA i Kungens kurva planerar att bygga nytt alldeles i närheten av möbelföretagets nuvarande lokaler. Tanken är att bygga ihop det nya varuhuset med Kungens kurva Shoppingcenter samtidigt som shoppingcentret också byggs ut och blir tre gånger så stort som i dag.

– Vi tror att det här kan bli riktigt bra, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

I dag är IKEAs varuhus i Kungens kurva världens största IKEA-varuhus och med den nya planen så kommer handelsutrymmet fortsätta vara samma som det är i dag, 57 000 kvadratmeter. Anledningen till att de nu vill bygga nytt är att lokalerna inte är tillräckligt ändamålsenliga.

– Huddinge kommun har under en tid förhandlat med IKEA och kommunstyrelsen ska på måndag besluta om ramavtal och planuppdrag. Vi är positiva till den här utvecklingen av Kungens kurva då handelsområdet betyder mycket för kommunen, och med IKEAs stora satsning kan övriga företag också känna att det finns en potential att växa i sina verksamheter, säger Tomas Hansson.

Den mark som är aktuell ligger mellan Kungens kurva Shoppingcenter och bort till Heron city samt den väg som ligger mellan köpcentrumet och det nuvarande varuhuset.

– Det nuvarande IKEA-varuhuset är av historiskt och kulturellt värde och vi är intresserade av att undersöka om delar av den karaktäristiska byggnaden kan vara kvar, säger Tomas Hansson.


Snart i Huddinge: Valfrihet inom särskilt boende


Läs mer

Huddinge prisbelönar arbete med lågaffektivt bemötande


Läs mer

Ökad valfrihet för funktionshindrade i Huddinge


Läs mer

Huddinge höjer hemtjänstpengen med 2 procent


Läs mer

Ännu lättare att få hemtjänst i Huddinge


Läs mer

Nu bygger vi två nya förskolor i Huddinge!


Läs mer

Nya regler för hemtjänsten gör Huddinge mer företagsvänligt


Läs mer

Dennis Åström Ullström ny vice ordförande i grundskolenämnnden


Läs mer

Karl Henriksson blir ny ordförande i Vård- och omsorgsnämnden


Läs mer

Vi levererar i kommunen och riksdagen


Läs mer