Trygghet behövs för ensamkommande flyktingbarn

Nu finns det möjlighet att ansöka om att bli familjehem, jourhem, kontaktperson eller god man åt ensamkommande flyktingbarn. För Kristdemokraterna är det viktiga insatser som kan förändra människors liv och ett sätt att ingjuta framtidstro.

– Den flyktingsituation som pågår just nu kan kännas överväldigande och få oss att känna oss maktlösa. Men om vi vill finns det möjligheter för oss att hjälpa till, inte minst att ge en trygghet till de ensamkommande barnen, något som de är i stort behov av just nu, säger Pia Berkman (KD), ledamot i socialnämnden.

Den 28 september, kl 18, kommer Huddinge kommun att bjuda in till informationsmöte för de som är intresserade av att veta vad ett familjehem innebär. Den 19 oktober samma tid kommer det att hållas ett möte som särskilt vänder sig till de som är intresserade av att bli familjehem.

 


Snart i Huddinge: Valfrihet inom särskilt boende


Läs mer

Huddinge prisbelönar arbete med lågaffektivt bemötande


Läs mer

Ökad valfrihet för funktionshindrade i Huddinge


Läs mer

Huddinge höjer hemtjänstpengen med 2 procent


Läs mer

Ännu lättare att få hemtjänst i Huddinge


Läs mer

Nu bygger vi två nya förskolor i Huddinge!


Läs mer

Nya regler för hemtjänsten gör Huddinge mer företagsvänligt


Läs mer

Dennis Åström Ullström ny vice ordförande i grundskolenämnnden


Läs mer

Karl Henriksson blir ny ordförande i Vård- och omsorgsnämnden


Läs mer

Vi levererar i kommunen och riksdagen


Läs mer