55. Tunnelbanans linje till Hagsätra blir blå

Karl Henriksson (KD) talar på presskonferensen om den nya tunnelbanan.

I tisdags beslutade landstingsfullmäktige om den historiska utbyggnaden av Stockholms tunnelbana. Alliansen bygger nio nya stationer och 19 nya kilometer tunnelbana. För Kristdemokraternas del innebär den här så kallade Stockholmsöverenskommelsen att vår linje om att göra Hagsätragrenen blå får gehör.

– Jag är speciellt glad för att det här kommer att leda till en femtioprocentig kapacitetsökning på de tre gröna linjerna söder om innerstan. Det här är en oerhört viktig del av lösningen på Stockholms trafikproblem och en historisk satsning, sa Kristdemokraternas trafikpolitiker Karl Henriksson när överenskommelsen presenterades i november.

Kristdemokraternas prioriteringar när det gäller att bygga ut tunnelbanan har varit att bygga tunnelbana till Nacka och att konvertera en av de gröna linjerna söder om innerstan till blå linje. Genom att låta den blå linjen fortsätta söder om innerstan och grena ut sig till Nacka och Hagsätra blir det både bra trafik med hög kapacitet till Nacka och en avlastning av de gröna linjerna. Kapaciteten från Hagsätra, Farsta och Skarpnäck kan höjas med 50 procent. Och det behövs – människor reser i dag som packade sillar på den gröna linjen söder om T-centralen.

Med den här lösningen kan tågen gå i treminuterstrafik i Söderort. Kristdemokraterna har därför bildat opinion för en blå Hagsätralinje. När regeringens förhandlingspersoner hade med lösningen i sitt besked i somras välkomnade Kristdemokraterna detta.

Nu vill vi ta nästa steg. Tunnelbanan behöver byggas ut mer, så det är dags att gå tillbaka till planeringsbordet. Ett sätt att gå vidare är att förlänga tunnelbanan från Hagsätra till Älvsjö.