• Jan Erik Ågren Förbundskrönika sept. 2013

  Jag tror att du håller med mig om att vi har haft en ovanligt fin sommar och höst. Vi har kunnat ladda batterierna inför den kommande vintern och det brukar vi behöva. Fisket och bär- och svampplockningen och fruktskörden och potatisen och mycket annat har också gått bra på de flesta håll.
  (Fick själv rekordtorsk i Norge – mellan 1 och 2 meter!!)

  Sänkt skatt för pensionärer igen
  Också i det politiska arbetet får man skörda om man sår. För femte gången har skatten för oss pensionärer sänkts. Den här gången med minst 1200 per år. Det betyder en skattesänkningar med 16,45 miljarder sedan 2008 och mellan 7 200 och 12 000 per år för alla pensionärer.
  Med kristdemokraterna i regeringen har en garantipensionär fått en extra månadsinkomst per år. Det är vi kristdemokraterna som drivit dessa skattesänkningar och för de som har garantipension har de varit oerhört viktiga. Varje krona gör skillnad! Trots dessa framgångar måste vårt mål vara att pensionärer inte ska betala högre skatt än löntagare.

  Nomineringsarbetet
  Inför kommande val är nomineringsarbetet viktigt. Kompetenta seniorer med stort förtroende behöver också stå på våra valsedlar. C:a ¼ av väljarna är 65?+ . De behöver också kunna hitta seniorer på listorna. En bra mix ger starkare listor, mer intressanta för väljarna och bättre mandatskörd nästa val!

  Höstkampanj
  Den höstkampanjresa runt om i landet som jag nu har börjat är en viktig del av vårt förarbete inför nästa års val.
  Som seniorer är vi en mycket viktig del av kristdemokratin i Sverige. Men genom EU-valet, Europaparlamentet men också vårt deltagande i europeiska seniorunionen (ESU) där vår tidigare ordf.
  Leif Hallberg är vice president, så har vi också ett ansvar och en möjlighet att påverka utanför Sverige.
  Vi behöver bli flera för att kunna påverka mera och därför har vi vår höstkampanj. Det skulle vara trevligt att få träffa dig på någon av dessa möten som hålls från norr till söder.

  De värderingar som vi kristdemokrater och kristdemokratin står för blir mer och mer viktiga i politiken. Vi behöver också lära oss att vara mer tydliga med vad vi står för. Genom det bygger vi upp ett ökande förtroende i politiken. Du som läser den här krönikan och ännu inte är med i vårt seniorförbund. Välkommen Du också!