• Björn-Owe Björk

  Björn-Owe Björk

  Björn-Owe Björk, 42, bor i Husby-Långhundra med fru och tre barn. Utöver sin tjänst som kommunalråd på deltid så är han anställd som tjänsteman på regeringskansliet.

  Närheten till jobb liksom till natur och landsbygd är något han uppskattar med Knivsta. Dessutom är det härliga människor här, ”det är lätt att få vänner”, tycker Björn-Owe som just nu kandiderar till nytt regionråd för Kristdemokraterna.

  Under fritiden så ägnar han sig gärna åt hus och trädgård och åt att vara med sin familj. Äldsta sonen bedriver ett företag med grisar, höns och getter hemma på gården så det finns alltid många projekt att ägna sig åt.

  Varför är du kristdemokrat?
  – För att vi tror på ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

  Vad driver dig?
  – Mitt politiska engagemang i Knivsta startades i frustration över vanskötseln med skattemedel. Att komma tillrätta med slöseriet av kommuninvånarnas skattemedel driver mig alltjämt.

  Vad vill du arbeta för i Knivsta?
  – Jag vill riva upp alternativt omförhandla avtalet med staten om att bygga 15 000 lägenheter i Knivsta och Alsike. Jag vill att Knivsta utvecklas till en trivsam småstad, inte ett nytt Märsta!

  Här ser du Björn-Owe Björks uppdrag