• Elin Hemmingsson

  Elin Hemmingsson

  Elin Hemmingsson, 47 år, bor i ett hus mitt i Knivsta med man och dotter och arbetar som arbetsförmedlare. Hon gillar entreprenörskap och har själv drivit olika företag tidigare men har också arbetat med projektledning och välgörenhet. 

  För några år sedan köpte hon och hennes man ett hus i Knivsta som de nu renoverar för fullt. Hon tycker att kommunen är fantastisk att bo i med sjö, skog och mark– det är nära till allt, både storstad och natur. Utöver att fixa med hus och trädgård så går Elin gärna på loppisar och umgås med sina vänner.

  Hon beskriver sig som en person som drivs av att förbättra saker och att ”gå från ord till handling”.

  Varför är du kristdemokrat?
  – Därför att jag gillar människosynen, att alla har ett ansvar för sig själva, för sin familj och för sina medmänniskor. En politik med bra mix mellan statligt och privat och med valfrihet för individen och som dessutom är för skattesänkningar.

  Vad ger dig energi?
  – Att engagera sig är viktigt för att få saker att hända, istället för att det enbart landar i ett tomt prat om ideologi. Jag gillar att komma på konkreta lösningar på konkreta problem och blir glad när jag kan hjälpa andra och få se synliga resultat.

  Vad vill du förbättra i Knivsta?
  – Eftersom vi inte har en oändlig mängd med pengar är det viktigt att prioritera rätt. Vård, omsorg, utbildning och trygghet är viktiga områden där jag gärna hjälper till med idéer för att maximera nyttan av de skattepengar de får. Att skapa fler arbeten är viktigt och genom att underlätta för företagen så kan det bli verklighet.

  – Jag vill även förhindra att Knivsta växer snabbare än vad vi klarar av så att Knivsta förblir en trygg plats att bo på.

  Här ser du Elin Hemmingssons uppdrag