• Helena Dahlberg

  7Helena Dahlberg

  Helena Dahlberg, 42 år, bor i Västra Ängby med man och tre barn plus hund. Till vardags studerar Helena psykologi men hon är också utbildad grundskollärare.

  Helena tycker att Knivsta är fantastiskt med sitt lugna läge mitt i naturen samtidigt som både Uppsala, Stockholm och hela världen via Arlanda,  ligger så pass nära. Det bästa hon vet är att umgås med sin familj, hitta på roliga saker tillsammans och att gå långa promenader med hunden.

  Varför är du kristdemokrat?
  – I första hand för att det är det enda parti idag som förenar en human människosyn med en god familjepolitik som ger flexibilitet och valfrihet.

  Vad driver dig?
  – Det som driver mig i det mesta jag gör, är mina barns välmående och framtid. När främlingsfientliga och ekonomiska intressen på olika sätt börjar väga tyngre i samhällsdebatten än medmänsklighet, trygghet och anknytning så känns det viktigt med en stark motpol. Samma sak gäller de planer på att vilja bygga bort vårt Knivsta till oigenkännlighet. Något som gör mig riktigt glad är när människor är glada och trivs tillsammans.

  Vad vill du arbeta för i Knivsta?
  – De mjuka värdena måste få ta mer plats. Vi behöver ta hand om de människor som redan bor här på bästa sätt och samtidigt se till att vi bygger ett framtida Knivsta utifrån människors grundläggande behov av samhörighet, trygghet, aktivitet och återhämtning. Ett bra samhälle kan bara fås så länge som människorna i det har möjlighet att själva må bra.