• Pontus Lamberg

  Pontus Lamberg

  Pontus Lamberg, 26 år, bor i centrala Knivsta med sambo och en liten dotter och en hund. Han arbetar med projektledning och verksamhetsutveckling vid bygg- och miljökontoret i Knivsta och är utbildad fastighetsekonom.

  Närheten till naturen men också till större städer som Uppsala och Stockholm plus Arlanda flygplats är några av Knivstas största styrkor anser Pontus, som tycker att orten har en speciell charm jämfört med andra platser.

  Däremot saknar han ett levande centrum där människor möts och kan uträtta sina ärenden men tror att detta kommer att ändras när kommunen växt och fått ett större kundunderlag.

  Varför är du kristdemokrat?
  – Jag är Kristdemokrat då jag tror på individen och familjen istället för statens ovanifrånlösningar. Varje människa är unik och behöver själv kunna forma sitt liv och vardag för att kunna ta eget ansvar. Sverige behöver bli mer borgerligt och där har KD ett stort ansvar.

  Vad driver dig?
  – Jag drivs av att bidra, utvecklas och få andra att göra samma sak. Borgerlig politik och sänkta skatter ger mig både energi och gör mig glad.

  Vad vill du arbeta för i Knivsta?
  – Jag vill att Knivsta ska bli en trivsam småstad, där familjer själva kan välja sin boendeform och samtidigt få ihop vardagspusslet. Sen vill jag att skola, vård och omsorg prioriteras före andra utsvävningar. Vi måste ha bra kvalitet i den kommunala verksamheten och se till att den inte tränger undan privata aktörer som kan göra samma sak.

  Här ser du Pontus Lambergs uppdrag