Grattis Alf

Efter en intensiv valrörelse där våra toppkandidater dragit ett stort lass och besökt en massa orter ute i landet och där vi övriga kampanjat på hemmaplan infinner sig den obligatoriska tröttheten.

Vi i Örebro hade valvaka i Anders Hagströms vandrarhem/hotell. Visst hade vi hoppats på två mandat, det ska vi inte sticka under stolen med. Det hade varit perfekt med både Alf och Ella, men samtidigt får vi glädja oss åt att vi finns representerade i Bryssel med Alf Svensson. I veckan gratulerade vi i riksdagsgruppen Alf till att ha blivit invald i Europaparlamentet och jag tror att han kommer att trivas där som fisken i vattnet tillsammans med alla andra statsmän.

Nu börjar spekulationerna att snurra om hur resultatet blivit om Alf stått först eller vad som hänt om han inte funnits med alls. Jag tycker vi ska avstå från den typen av spekulationer. Vi hade en oerhört stark lista med Ella, Sofia, Per och Christina som toppnamn och dessutom röstmagneten Alf som har ett jättestort förtroende som ingen annan även långt utanför vårt parti.