3. Anette Schön – kandidat till kommunfullmäktige

Namn: Anette Schön
Ålder: 70+
Civilstånd: Gift
Yrke: Varit läkarsekreterare, arbetsterapeut och folkhögskollärare

Mitt hjärta för Laxå kommun är stort! Jag vill att alla här ska må så bra som det bara går och att alla ska trivas lika bra som jag gör. Så om det finns något jag kan bidra med så vill jag göra det.  Under min barndom flyttade vår familj till en rad olika platser i Närke och i Sörmland. Därför är det så skönt att få möjlighet att bo kvar på den här platsen som vuxen!

Jag bor med min make Ingemar i Laxå sedan 1970. Vi har tre utflugna barn som bildat familj och två av dem bor kvar i kommunen till min stora glädje.

Sedan 1994 är jag engagerad i Kristdemokraterna som fritidspolitiker i Socialnämnden och senare även Bygg- och Miljönämnd. Jag kom in i kommunfullmäktige i slutet av 90-talet och är kvar där till och med nu. Jag fortsätter gärna under nästa mandatperiod om jag kan få era röster.

Efter valet 2014 blev jag först vice ordförande i Social- och omsorgsnämnden och sedan april 2016 är jag nämndens ordförande. Sedan dess är jag även ledamot i Kommunstyrelsen.

Vi har tillsammans med de andra partierna i Ett Bättre Laxå lyckats få Laxå-skutan på rätt köl igen och det är jag både glad och tacksam för.