• Intervju med Christina Rosenquist

  Hej! Christina Rosenquist, hur känns det att stå på plats 3 på Kristdemokraternas lista till Lidingö stads kommunfullmäktige?

  -Det känns mycket spännande och framför allt nytt! Jag har inte tidigare varit aktivt engagerad i politiken men känner nu att det är hög tid. Jag har alltid röstat borgerligt och ser nu tydligt att det är Kristdemokraterna och inget annat parti jag vill ge mitt engagemang. 

  Vilka frågor brinner du extra mycket för?

  Som pensionär är jag av förklarliga skäl intresserad av frågor som rör de äldre men som mormor till fyra barnbarn vill jag också tänka framåt och erbjuda kommande generationer minst lika bra villkor som de vi haft. Lidingös skolor och fritidsaktiviteter är det jag tänker på. Vidare önskar jag ta del i hur vår kommun sköter sina skogar och parker och anser att dessa måste underhållas på bästa sätt. Naturen är ju en av Lidingös stora fördelar och en av anledningarna till att jag valde Lidingö när jag lämnade Stockholms innerstad. Och inte minst, öns valspråk är Hälsans ö. Det tycker jag är något vi ska ta fasta på och vi måste se till se till att det finns något för alla.

  Du är också engagerad i civilsamhället på Lidingö, berätta mer?

  -Mina engagemang utöver arbetet på en stor affärsjuridisk byrå har varit få. Tiden som blev över ägnade jag åt barn, träning och kultur. Här på Lidingö sjöng jag under flera år i Bodals kyrkokör ”Våghalsarna” med den fantastiska körledaren Ingrid Damstedt Holmberg. Sedan några år är jag volontär i 1,6 miljonerklubben som månar om hälsa och livskvalité för kvinnor och är även medlem i Rebecca-orden, Odd Fellows kvinnliga del.

  -Mitt långa yrkesliv har jag ägnat åt juridiken. Jag började som sekreterare, läste den juridiska översiktskursen på Universitetet, blev para legal på Styrbjörn Gärdes Advokatbyrå och arbetade de senaste 10 åren som översättare av affärsjuridiska dokument till och från engelska på Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Mina många yrkesår har givit mig mycket. Men nu har jag slutat yrkesarbeta och lever ett skönt och behagligt liv med sambo och hund i en större bostadsrätt på Näset. 

  Varför valde du just Kristdemokraterna som parti?

  -Det kan jag lätt svara på. KD anser jag vara ett ärligt parti med raka och tydliga mål. Dessutom är KD ett traditionellt borgerligt parti med de kristna värderingar som de flesta av oss vuxit upp med och som får oss att känna trygghet och tillit.