• Intervju med Fredrik Ekman

  Hej! Fredrik Ekman, hur känns det att stå på plats 6 på Kristdemokraternas lista till Lidingö stads kommunfullmäktige?

  Det känns väldigt roligt. Jag har ett stort samhällsintresse så det känns bra att göra någonting av det. Är ledamot i Miljö- o stadsbyggnadsnämnden sedan februari 2017. Jag tycker KD har en väldigt bra balans i stadsbyggnadsfrågor. Varsamhet men inte tokstopp. Vi har en fantastisk ö att förvalta.

  Tror att KD kan attrahera många allmänborgerliga väljare bara budskapet blir mer känt. KD har också varit mer stabilt inom borgerligheten, inte drivit fram och tillbaka.

  Vilka frågor brinner du mest för?

  Förutom stadsbyggnadsfrågor så är jag intresserad av skol- och trafikfrågor. Jag kandiderar även till landstinget och där är det trafiken (SL) jag tycker är mest intressant. Är även intresserad av regionplanefrågor. På riksnivå är det försvar, utrikespolitik, skolan och trafik.

  Du är också engagerad i civilsamhället i Sverige, berätta mer?

  Jag har tidigare varit mycket engagerad i reservofficersförbundet. Har både varit vice ordförande på lokal nivå och en av tre vice ordf på riksnivå. Uppdragen har främst handlat både om att driva reservofficersfrågor gentemot Försvarsmakten, lokalt och centralt. Men även att arrangera olika medlemsaktiviteter.

  Har också deltagit i det nordisk-baltiska reservofficersutbytet. Det har varit roligt och väldigt lärorikt. Oerhört nyttigt att se hur väldigt annorlunda livet är i Baltikum. Hur fantastiskt priviligierade vi är i Sverige. Även om baltländerna gjort stora framsteg är levnadsstandarden mycket lägre. Det sovjetiska arvet märks också på många sätt.

  Varför valde du KD?

  Jag har varit engagerad inom moderaterna i kommunen för ganska många år sedan (1998-2000). Bytte långt senare till KD pga. besvikelse över (m):s nya inriktning -”De nya moderaterna”. Jag tycker KD har en bra politik på många områden. Särskilt försvar, familj , sjuk – o äldre vård. Sociala reformer utan socialism tycker jag är en bra sammanfattning.

  KD står för frihet för individen men samtidigt medkänsla för de som behöver samhällets stöd. Dock utan att vara kravlöst. Tycker också att vårt nya kommunala program har blivit väldigt bra. Rekommenderas för läsning.