• Intervju med Jacob Haendler

  Hej! Jacob Haendler, hur känns det att stå på plats 20 på Kristdemokraternas lista till Lidingö stads kommunfullmäktige?

  Det känns roligt att kunna vara med och förhoppningsvis bidra till att Kristdemokraterna får större inflytande över Lidingös politik. Lidingö är kanske Sveriges bästa kommun att bo i. Vi måste ta vara på och utveckla det som har gjort Lidingö till den fantastiska kommun det är.

  Vilka frågor brinner du extra mycket för?

  Tillgänglighet till akutsjukvård är ett viktigt ämne. Det är orimligt att Lidingöbor som är i behov av vård på kvällar och helger ska behöva åka hela vägen till Täby. Det är inte värdigt. Förvisso ligger frågan på landstingsnivå, men från Lidingös sida bör vi göra vad vi kan för att trycka på landstinget så att vi kan få en lättakut/närakut som den som är sjuk faktiskt kan ta sig till.

  Du är också engagerad i civilsamhället på Lidingö, berätta mer?

  Sedan jag var 8 år gammal har jag varit aktiv i Lidingö basket. Än idag spelar jag i motionslaget Lidingö Stars.

  Varför valde du just Kristdemokraterna som parti?

  Under den förra borgerliga regeringens tid vid makten märkte jag att Kristdemokraterna var det parti som låg bakom alla förslag som faktiskt förbättrade människors liv. Bland annat ledde kristdemokratiska reformer till avskaffad fastighetsskatt och halverade vårdköer. Man kan sammanfatta Kristdemokraternas politik med ”Frihet utan egoism, solidaritet utan socialism”. I den grundsynen ligger nog mycket av förklaringen till att jag tycker att Kristdemokraterna oftast hamnar rätt i svåra frågor.