• Intervju med Jessica Schedvin

  Hej! Jessica Schedvin, hur känns det att stå på plats 7 på Kristdemokraternas lista till Lidingö stads kommunfullmäktige?

  -Jag är tacksam för det förtroendet! Det känns väldigt roligt! Kristdemokraterna på Lidingö har under denna mandatperiod gjort stor skillnad för människor, och jag ser fram emot att följa fortsättningen på det arbetet.

  Vilka frågor brinner du extra mycket för?

  -Jag har en bakgrund som gymnasielärare, och därför brinner jag självfallet extra mycket för frågor som berör barn, unga och utbildning. Jag möter ofta barn som har det svårt och dessa barn måste samhället bli bättre på att fånga upp och ge en meningsfull tillvaro!

  Du är också engagerad i civilsamhället på Lidingö, berätta mer?

  -Jag är sedan barnsben en inbiten seglare och har tidigare varit aktiv i segling för barn och unga, speciellt för barn med olika sorters funktionsnedsättningar. Det är ett arbete som jag tycker är enormt viktigt. Det ger barn som annars sitter inne mycket en tillgång till natur och kultur! Jag tycker även om att nattvandra och jag är givetvis stödmedlem i Millesgårdens vänner, som är en fantastisk oas på ön!

  Berätta mer om dina fritidsintressen?

  -Under sommaren ägnar jag mycket tid i allt från segelbåtar till motorbåtar, och övrig tid tycker jag om att träna, läsa och träffa familj och vänner. Jag har även en nybliven faiblesse för att spela squash, som jag övar ihärdigt på.

  Varför valde du just Kristdemokraterna som parti?

  -Kristdemokraterna bygger på värderingar som jag värderar högt; valfrihet och människans unika värde. Jag tror att människan själv kan bestämma bäst över sitt eget liv, och då ska vi också få möjligheten att göra det.