• Intervju med Karl Brunnberg

  Hej! Karl Brunnberg, hur känns det att stå på plats 11 på Kristdemokraternas lista till Lidingö stads kommunfullmäktige?

  -Det känns helt fantastiskt! Efter att ha grundat lokalföreningen KDU Lidingö tillsammans med ett gäng andra lidingöbor från Kristdemokratiska Ungdomsförbundet år 2015 har jag arbetat mig uppåt! I år blev jag invald i distriktsstyrelsen i KDU Stockholm samt fick förtroendet att ha mitt namn på listan till kommunalvalet. Det är en stor ära, och framför allt roligt att se att ens engagemang i ett ungdomsförbund faktiskt kan leda någonstans på riktigt.

  Vilka frågor brinner du extra mycket för?

  -Som studerande ungdom på ön värnar jag mycket om Lidingös ungdomar, men såklart också för de äldre. Jag tycker att Lidingö ska bygga bostäder med varsamhet – det är viktigt att bevara den vackra naturen – men när väl bostäder byggs ska de vara avsedda främst för Lidingös ungdomar och äldre. Jag vill även se ett tryggare Lidingö med fler poliser och ordningsvakter. Det är oacceptabelt att det på Lidingö förekommer så mycket inbrott, skadegörelse och punkterande av bildäck som det gör. Det måste vi förändra.

  Du är också engagerad i civilsamhället på Lidingö, berätta mer?

  -Jag har under min tid som elev på Hersby Gymnasium engagerat mig mycket i olika föreningar i syfte att förbättra tillvaron för alla elever. Jag har fått förtroendet att vara ordförande i elevrådet som aktivt arbetar med att göra skolan till en bättre plats. Jag är även vice ordförande i Hersby Gymnasiums Internationella Förening, en förening som arbetar för att integrera de nyanlända som går på skolan så att de ska känna sig som en del av gemenskapen.

  Berätta mer om dina fritidsintressen?

  -När jag inte går i skolan eller pluggar tycker jag om umgås med familj och vänner. Jag är också mycket intresserad av kampsporten karate, som jag försöker träna så ofta som jag hinner.

  Varför valde du just Kristdemokraterna som parti?

  -Kristdemokraterna är det enda partiet som vågar stå upp för vad som är rätt och som verkligen vill väljarna väl. Kristdemokraterna står upp för viktiga värderingar som behövs extra mycket idag när vi ser en negativ utveckling på många håll i landet. Att rösta på Kristdemokraterna på Lidingö garanterar att vår kära kommun inte råkar utvecklas åt fel håll.