• Intervju med Rickard Karlsson

  Hej Rickard Karlsson! Hur känns det att stå på plats fem på Kristdemokraternas lista till Lidingö stads kommunfullmäktige?

  -Inspirerande och kul! Vårt svenska samhälle bygger på att människor med olika ålder och bakgrund hjälps åt att tillsammans fatta kloka beslut. Lokalpolitik betyder mer för människors vardag än man förstår, så jag är hedrad över förtroendet.

  Vilka frågor brinner du extra mycket för?

  -Familjernas situation. Barnfamiljer har ett riktigt tufft livspussel idag – att lyckas vara en god, närvarande och trygg förälder samtidigt som barnvänliga bostäder är rekorddyra, man är mitt i karriärens mest krävande fas och föräldragenerationen kanske inte bor i närheten eller inte längre orkar hjälpa till. För mig som företagare är också näringslivsfrågor viktiga.

  Du är också engagerad i civilsamhället på Lidingö, berätta mer?

  -Jag är styrelseordförande i Ansgarskyrkan, ordförande i vår bostadsrättsförening och musicerar mycket på min fritid. Jag engagerar mig också i kampen för frihet och demokrati i Iran.

  Varför valde du just Kristdemokraterna som parti?

  -Jag har varit kristdemokrat i ungefär 25 år, och det känns lika självklart nu som då. Sverige behöver mer än någonsin ett klokt, principfast och värdebaserat parti som försvarar och bevarar de unika värden – trygghet, jämlikhet, valfrihet, förtroende – som byggt Sverige starkt. Inget annat parti värnar de små gemenskaperna och individens värdighet som KD.