Gratis parkering vid länets sjukhus

Igår skrev Eric Dicksson och Madeleine Rosenqvist i Östan/Nyheterna om att Kristdemokraterna i Kalmar Län vill ha gratis parkering vid länets alla tre sjukhus.

1493258_10152268066116343_448059452_n

Gratis parkering vid länets sjukhus!

Vi kristdemokrater vill ha fri parkering vid länets alla tre sjukhus. På senare tid har det uppstått en livlig diskussion om parkeringsmöjligheterna i anslutning till sjukhusen. Landstingets inriktning är att allt fler persontransporter ska ske med kollektivtrafik. Det är en god ambition, men behöver verkställas med sans. Fungerar kollektivtrafiken väl minskar såklart trycket på parkeringsplatser men i dag har inte alla möjlighet att ta sig till sjukhuset med kollektivtrafik.
Men det är inte rimligt att ifrågasätta vuxna människors beslut angående vilket man bedömer som det bästa sättet att ta sig till sjukhuset. Den senaste tidens kaos visar på ett behov av att förbättra och förenkla för alla som av något skäl väljer att ta bilen till sjukhuset. Om du idag ska besöka något av länets tre olika sjukhus och är i behov av en bilparkering är tillgången till gratisparkeringar dålig. De få platser som finns ligger långt ifrån sjukhuset eller utanför sjukhusområdet. Att besöka sjukhuset vid ett tillfälle under några timmar kanske inte utgör någon större kostnad medan för den som regelbundet behöver besöka sjukhuset kommer det i längden att medföra en större summa pengar. De personer som är inne på sjukhuset och besöker en anhörig eller är på eget sjukvårdsbesök ska inte behöva känna sig stressade över att parkeringstiden håller på att ta slut och bli oroliga över att få dyra parkeringsböter. Man ska i lugn och ro kunna finnas närvarande hos en anhörig eller koncentrera sig på den behandling som man ska få.
Därför anser vi kristdemokrater att det ska vara gratis parkering vid länets alla tre sjukhus.

 

Eric Dicksson (Kd) och Madeleine Rosenqvist (Kd)

Kandidater till Landstingsvalet