• Kristdemokraterna i Motala söker politisk sekreterare, 40 %

  Politiska sekreterare i Motala kommun anställs för att biträda de förtroendevalda. I första hand avses stöd i de delar som kräver ett omfattande politiskt arbete i partierna, till exempel den politiska programförklaringen inför valet, utarbetandet av de olika servicegarantierna som ska finnas i varje nämnd och styrelsen, uppföljning av de mål som fastställts av kommunfullmäktige i samband med att programförklaringen realiseras samt politisk påverkan i andra styrdokument som ska beslutas av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen eller ansvarig nämnd.

  I arbetsuppgifterna ingår även att skriva debattartiklar, pressmeddelanden, producera innehåll för sociala medier/hemsida, kontakt med media, utveckla lokal politik/strategi, samt administrativa uppgifter.

  Du kommer också ha kontakt med väljare, organisationer, kristdemokrater med förtroendeuppdrag i regionen och andra kommuner. Arbetet innebär också att ha ett nära samarbete med partidistriktet.

  Vi söker dig som passar in på flera av de nedanstående kriterierna:

  * Sympatiserar med Kristdemokraterna och delar de kristdemokratiska värderingarna

  * Redan medlem i partiet eller kan tänka dig att bli

  * Resultatinriktad och besitter analytisk kompetens

  * God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

  * Kunnig i sociala medier

  * Kapabel att arbeta under tidspress och göra rätt prioriteringar

  Akademisk examen är meriterande, men ej ett krav. Arbetet är förlagt till rådhuset i Motala.
  Arbetet sker företrädesvis kontorstid, men kvällsarbete och helgarbete förekommer. Ett plus om du har körkort och tillgång till bil.

  Omfattning och anställningsvillkor
  Tjänstgöringsgrad är idag 30 %. Från 2023-01-01 kommer den utökas till 40 %.

  Som politisk sekreterare har du rätt enligt kommunallagen till tjänstledigt från nuvarande tjänst. Vi erbjuder kontrakt t. o. m. 2026-12-31 med möjlighet till förlängning. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.

  Tillträde efter överenskommelse.

  Ansökan

  Vi vill ha din ansökan (CV + personligt brev) senast den 31 oktober. Men du behöver inte vänta till dess. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

  Ansökan skickas per e-post till nils-ingvar.graan@motala.se
  Frågor kan besvaras på mail eller 0705-16 01 04