• Ny gruppledare är utsedd

  2016-01-19 Pressmeddelande

  Foto: Lars-Johan Sunnerberg - Jan_och_Erik_mini

  Fr. vänster: Jan Gyllenhammar, nyvald gruppledare och Erik Forslund, ordförande.

  Kristdemokraterna Motala utser ny gruppledare
  Efter 24 år som gruppledare har Nils-Ingvar Graan avsagt sig uppdraget som gruppledare. Partiavdelningens styrelseordförande i Motala, Erik Forslund, fick beskedet för två veckor sedan.

  – Nisse har genom åren gjort ett bra jobb men har på sistone känt sig lite splittrad då han även är mycket aktiv i regionspolitiken, och där fått ytterligare uppdrag, säger Erik Forslund.

  Men att Nisse skulle sluta som politiker i kommunen är inte aktuellt. Han är alldeles för erfaren och kommer nu att gå in som vice gruppledare.

  – Kristdemokraterna Motala befinner sig i en förändringsprocess och i en långsiktig generationsväxling och Nisse kommer att fortsätta sina uppdrag i bl a kommunstyrelsen och kommunfullmäktige men kommer också alltmer fokusera på uppgiften som coach och rådgivare i arbetet framåt, säger Erik Forslund.

  I måndags hade partiavdelningen styrelsemöte och till ny gruppledare utsågs Jan Gyllenhammar som även han sitter i kommunfullmäktige. Erik Forslund känner sig nöjd med att en lösning kunde vara på plats så snabbt.

  – I praktiken har Jan Gyllenhammar redan tidigare som politisk sekreterare assisterat Nisse i många av arbetsuppgifterna och vår lokala styrelse ger nu honom fullt mandat att agera även som formell gruppledare, säger Erik Forslund.

  Den nya gruppledaren Jan Gyllenhammar tillträder gruppledaruppdraget den 1 mars och han är sannerligen ingen nybörjare i politiken.

  – Jag har varit engagerad politiskt i över tio års tid och tar givetvis med mig dessa erfarenheter när jag går in i det nya uppdraget som gruppledare, säger Jan Gyllenhammar.

  Och nu växlas tempot upp under 2016. Förändringsarbetet fortsätter och fokus framöver kommer vara att driva frågor som uppfattas som relevanta för medborgarna.

  – Under 2016 intensifierar vi arbetet med vår politiskt ideologiska profil och kommer jobba hårt för ett bättre Motala, med nya initiativ både som lokalt enskilt parti såväl som i vårt täta samarbete med Allians Motala, avslutar Jan Gyllenhammar.

  Kristdemokraterna Motala
  Erik Forslund, ordförande                Jan Gyllenhammar, nyvald gruppledare
  0733-45 35 14                                  0702-73 14 17

  > Pressbilder