• Studiebesök hos RIA

    Foto: Lars-Johan Sunnerberg - IMG_3204_riaentren_kallg8_LJS_600pxOnsdagen den 25 maj så anordnade vår partiavdelning ett studiebesök på Hela Människan (RIA) i Motala. Jan Gyllenhammar, Erik Forslund samt Nisse Graan träffade föreståndaren Lennart Johansson samt Sture Egberth som är ordförande i deras styrelse.

    Vi fick en övergripande redogörelse över verksamheten här i Motala, en verksamhet som präglas av ett stort ideellt engagemang för bland annat missbrukare och psykiskt svaga människor i Motala. Representanterna vi träffade anser att samarbetet med Motala kommun för det mesta fungerat alldeles förträffligt. Därför var beskedet att inte få verksamhetsbidrag för 2016 en stor besvikelse. Hela Människan (RIA) ser en viss möjlighet att utöka dagverksamheten ännu lite mer, men är då beroende av ekonomiska bidrag för att säkerställa en ekonomisk stabilitet. Kristdemokraterna i Motala passade också på att höra oss för om vi kan hyra lokal för vår kommande julfest då vi traditionsenligt anordnar en adventsauktion.

    Foto: Lars-Johan Sunnerberg - 20160130_kdregutborebro_erikjanKristdemokraterna anser att samhället kan mycket mer än idag utnyttja kunskap och engagemang inom civilsamhället och att en samverkan med kommunen kan öka. Det finns ett stort värde i att många ideella krafter kan samverka tillsammans. Vi kristdemokrater önskar därför Hela människan RIA Motala Vadstena lycka till i det kommande arbetet.

    Kristdemokraterna Motala