• Sommarutflykt

    KD Piteå på sommarutflykt

    Kristdemokraterna i Piteå har varit på sommarutflykt till Evas art house i Sikfors. Eva håller till i det gamla bönhuset som byggdes 1930 men såldes för ett antal år sedan. Bönhuset har bland annat använts för att montera kök samt takstolar innan författaren och konstnären Eva Söderström köpte bönhuset och öppnade ateljé och utställningslokal där.

    Hennes måleri är mycket färgstarkt. Förutom kattor, blommor och naturmotiv har hon även målat kvinnor i bibeln samt skrivit och illustrerat tre böcker. Den senaste boken, som precis kommit ut, är på 736 sidor och väger 1,3 kilo! Det är en andaktsbok för 366 dagar eftersom det är skottår nästa år. Eva har öppet i bönhuset när hon sitter och målar, hon tar även emot grupper och ordnar med hembakt fika i den stora och luftiga före detta gudstjänstlokalen.

    Kristdemokraterna i Piteå enades också om vem som ska få årets Vitsippspris. Det delas ut till någon som har gjort något bra för andra. Årets mottagare blir en kvinna. Vi i KD Piteå hoppas kunna dela ut priset på skärgårdsfesten vid södra hamnen den 17 augusti, om inte så får det bli vid ett annat tillfälle.