• KRISTDEMOKRATERNA I REGION SKÅNE SÖKER POLITISK SEKRETERARE FÖR EN INTENSIV MANDATPERIOD 2023-2026 – ANSÖK SENAST 2023-05-02

  Är du politiskt intresserad och delar kristdemokraternas värderingar? Har du dessutom en vass penna och tycker det är roligt att formulera dig och skriva, då hoppas vi att du söker tjänsten som politisk sekreterare för Kristdemokraterna i Region Skåne.

  Kristdemokraterna i Region Skåne gick framåt i valet 2022 och behöver under denna nya mandatperiod bygga en stark och uthållig organisation för att förvalta valresultatet, driva aktiv politik tillsammans med Moderaterna och Liberalerna och nå ut till skåningarna på bästa och smartaste sättet under mandatperioden.

  Arbetsuppgifter

  Kristdemokraterna i Region Skåne söker politisk sekreterare för anställning i KD-staben under nästa mandatperiod 2023-2026. Som politisk sekreterare kommer du vara ett stöd till Kristdemokraternas två regionråd och övriga förtroendevalda i Region Skåne. En del i arbetet är att ha mycket nära samarbete med gruppledare och med övriga hel- eller deltidspolitiker på daglig basis. Skrivande och kommunicerade via text är en viktig del av uppdraget. Vidare ingår det att vara behjälplig med att ta fram kampanjmaterial, skriva debattartiklar och pressmeddelanden. I slutet av mandatperioden ingår också att delta i kampanjer och liknande valrelaterade aktiviteter.

  Kvalifikationer och personliga egenskaper

  Vi förutsätter att du som söker tjänsten delar Kristdemokraternas värderingar. Tidigare politisk erfarenhet och tidigare engagemang i den kristdemokratiska rörelsen kan vara meriterande. Vi tror att du som söker har studerat vid eller just har avslutat utbildning inom statsvetenskap, juridik, ekonomi, kommunikation, journalistik, sjukvårdsutbildning eller annan relevant utbildning. Men att behärska det svenska språket mycket väl i både tal och skrift, ha stort intresse för kommunikation och skånsk sjukvårdspolitik är överordnat formell utbildning. Vidare är det viktigt att vara strukturerad och bra på att planera. Tjänsten innebär många möten, kontakter och samtal med väljare, föreningar och företag, därför är det viktigt att du är en utåtriktad person som tycker om att samarbeta och träffa nya människor. Arbetet innebär även stor frihet under ansvar varför det också är viktigt att du kan arbeta självständigt och disponera din tid på ett effektivt sätt.

  Anställningen
  Anställningen är på visstid, kan varieras från 50 till 100% från 2023-08-15 till och med 2026-12-31. Med en inledande provanställning på sex månader. Arbetet har oreglerad arbetstid med både kvälls- och helgarbete. Fast lön utgår enligt överenskommelse. Arbetet är främst förlagt till Kristianstad och Malmö men kan delvis bedrivas på distans. Körkort och tillgång till bil är önskvärt.

  Vid frågor om arbetsuppgifter, anställningsvillkor eller liknande är du välkommen att kontakta vår gruppledare Per Einarsson på per.einarsson@kristdemokraterna.se eller 0725-288417

  Ansökan
  Skicka ditt CV ihop med ett kort beskrivning av dig själv och varför du söker tjänsten till vår gruppledare, Per Einarsson på per.einarsson@kristdemokraterna.se senast den 2 maj 2023 – skriv gärna ”POLITISK SEKRETERARE” i ämnesråden.

  Välkommen med din ansökan!