Sverige – världens bästa land att växa upp i

I genomsnitt får barn och unga det ekonomiskt bättre och bättre i Sverige. Trots det mår många dåligt.  Rotlöshet, ångest och bristande framtidstro är vardag för allt för många. Det är allvarligt, vi vill att Sverige ska vara världens bästa land att växa upp i.

Seminariet om Kristdemokraternas skol- och familjepolitik samlade ca 200 kristdemokrater. Det är hjärtefrågor för oss men där mycket återstår att göra för att barn och unga ska må bättre.

Skolan är barn och ungas vardag. Några av våra skolförslag på kommunnivå är att vi vill införa en elevhälsogaranti och ett speciallärarlyft. Vi vill att det ska finnas fler vuxna i skolan, till exempel klassmorfar eller unga vuxna som rastvakter. Och vi vill att skickliga lärare ska ha en god löneutveckling. Kristdemokrater runt om i landet arbetar för att påverka detta i deras kommun.
IMG_0060[1]