• Valtidning 2014

    Hur får du ihop vardagen?
    Försöker du också få ihop livets olika delar; hämtningar och lämningar, familjeliv, aktiva fritidsintressen, arbetsliv och allt det som hör vardagen till?
    Du är inte ensam.

    Många slits mellan olika viljor och krav, hemma och på jobbet. Så är det, och så kommer det säkert alltid att vara. Men vi kristdemokrater vill göra vad vi kan för att underlätta för familjer, så att det blir lättare att få ihop vardagen.

    Vår tids kanske viktigaste utmaning är att barn och unga ska få en god uppväxt. Söderköping ska erbjuda bra barnomsorg och en skola där varje barn får utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vuxna, såväl föräldrar som lärare och fotbollsledare, ska ges tid för barnen. För vi vet att det är grunden till att barn mår bra. Vi ska ge barn som far illa den hjälp de behöver. En barndom går inte i repris.

    Vi söker ditt förtroende för att arbeta för att vårt Söderköping ska bli en ännu bättre kommun att växa upp i. Rösta på Kristdemokraterna den 14 september.

    Söderköping ska bli bäst att växa upp i
    Goda villkor för familjerna ger våra barn en bra start i livet. Genom att satsa på de minsta bygger vi ett gott samhälle och en bättre framtid för oss alla.
    – Både föräldrar och barn behöver tid med varandra. Därför måste familjer själva kunna välja det liv som passar dem bäst. Vi nöjer oss aldrig med mindre än riktigt bra barnomsorg och skola, säger Anders Eksmo.

    Kvaliteten i förskolan är viktig, för både barn och föräldrar. För de minsta är tryggheten i den lilla gruppen viktigast. Därför vill vi ha små barngrupper i förskolan och ett maxtak för gruppernas storlek. Föräldrar ska känna sig trygga med att deras barn får omsorg i en bra verksamhet.

    Föräldrar som vill välja en annan barnomsorg ska också ha frihet att göra det. Vi vill stärka familjedaghemmen och skapa ökade valmöjligheter med barnomsorgspeng och vårdnadsbidrag.

    Vi vill också lyfta skolan och lärarna. Varje elev ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Duktiga lärare ska ges goda utvecklingsmöjligheter och bra lön. Skolan ska ge kunskap för arbetslivet, men också bildning för hela livet. Nolltolerans mot mobbing, kränkande behandling, klotter och dålig skolmiljö är en nödvändighet.

    För att Söderköping ska utvecklas och bli attraktivt behövs fler jobb och högre tillväxt. Vi vill skapa ett näringslivsklimat som uppmuntrar nya idéer och underlättar för entreprenörskap och företag. Det hjälper även våra unga in på arbetsmarknaden.

    Så gör vi Söderköping till Sveriges bästa kommun att växa upp i!

    Ett hem åt alla
    Alla behöver någonstans att bo. Vi måste därför bygga fler bostäder och göra det billigare att bygga, så att alla kan hitta någonstans att bo som de har råd med.

    Vi har sänkt skatten på boende och förenklat regler, inte minst för student- och ungdomsbostäder, kortat vägen från idé till byggstart samt underlättat för andrahandsuthyrning. Vi ger villa- och sommarstugeägare mer makt att själva bestämma att bygga utbyggnader och komplementhus på tomten utan att behöva söka bygglov. Vi vill införa ett avdragsgillt bosparande för unga och avskaffa taxeringsvärdessystemet – en sista rest av den statliga fastighetsskatten. Men det handlar inte bara om att bygga hus. Vi måste också skapa en trivsam och trygg boendemiljö, med närhet till exempelvis grönområde, mataffär och barnomsorg. Vi måste ha en långsiktig planering kring hur vi vill att staden ska se ut i framtiden. En god boendemiljö betyder mycket för hur vi mår – inte minst för våra barn och unga.

    Ge Kristdemokraterna större inflytande!
    Om Du vill :
    • Bestämma mer över dig själv och familjen.
    • Bosätta dig var du och familjen vill.
    • Garantera valfrihet i barnomsorgen genom höjt vårdnadsbidrag eller barnomsorgspeng.
    • Införa maxtak för barngruppernas storlek i förskola och på fritids.
    • Välja var era barn ska gå i skola.
    • Stoppa brott i samverkan med polisen och det civila samhället.
    • Våra äldre ska få välja vård- och äldreboende
    • Ha ett jobb att gå till.
    • Ge bättre villkor för företagande
    – tydliggör kommunens åtagande genom tjänstegarantier.

    K13506_soderkoping