• Toppkandidaternas tankar

   

   

  Pia Steensland, toppkandidat till riksdagen för Sörmland.

  Jag är alkoholforskare och docent vid Karolinska Institutet. Min drivkraft som forskare har alltid varit att mina resultat kan bidra till att hjälpa andra människor till ett bättre liv. Samma kraft driver mig i politiken.

  Jag är nu redo att ta min forskarkompetens till Sveriges Riksdag. Jag brinner för att skapa en jämlik sjukvård där alla – i hela landet – får tillgång till trygg och högkvalitativ vård i tid. Lika starkt klappar mitt hjärta för att skapa en värdig äldreomsorg där den enskilda människans behov och livshistoria står i centrum.

  Med ditt förtroende kan jag göra skillnad – stort tack för ditt stöd!

   

   

  Marie-Louise Forslund Mustaniemi, toppkandidat till landstinget för Sörmland.

  Det ska vara enkelt att komma i kontakt med vården när man blir sjuk. Inga köer och långa väntetider på vård och behandling. Det ska finnas seniormottagningar i alla kommuner och äldre ska få mer sjukvård i hemmet för att slippa åka in och ut från sjukhus hela tiden. Dessutom ska en fast läkarkontakt finnas, och inte att man träffar en ny läkare varje gång.

  Vi ska lägga ner Landstingen. En huvudman och inte som idag, 21 stycken och alla gör olika. Vi behöver en jämlik vård och möjlighet att välja vård i hela landet.

  Jag hoppas jag får ditt förtroende!