Stefan Svanström tar plats i riksdagen för KD

– Det är ett hedersamt uppdrag att få komma in och representera Kristdemokraternas stockholmsväljare i riksdagen inför det kommande valåret 2014. Jag ser fram emot denna spännande uppgift och utmaning som väntar. Det säger Stefan Svanström som i dag väljs in som ersättare för riksdagsledamot Caroline Szyber som börjat sin föräldraledighet.

Stefan Svanström har varit engagerad i Kristdemokraterna sedan 2005 och har under flera år varit lokalavdelningsordförande för Kristdemokraterna på Södermalm samt suttit som ledamot i distriktsstyrelsen för KD i Stockholms stad.Inom kort fattas beslut om vilket utskott Stefan Svanström kommer att sitta i.

– Jag vill arbeta för att barn och unga ska få bättre uppväxtvillkor, och framförallt ta mig an de utmaningar som barnfamiljer möter i och kring Stockholmsregionen. Hur får vi fram fler jobb för unga familjebildare, hur stimulerar vi bostadsbyggandet och hur säkerställer vi en hög kvalitet och rimlig storlek på barngrupperna i förskolan? Jag vill också jobba för en politik där fler känner ekonomisk trygghet i vardagen, med förbättrade möjligheter att spara och lägre skatter så att fler får lönen att räcka till slutet av månaden.

Stefan Svanström är även engagerad i Finanskoalitionen mot barnpornografi som arbetar för att motverka sexuella övergrepp på barn.