• Lediga tjänster

  Politisk sekreterare till Kristdemokraterna i Region Stockholm

  Region Stockholm är en av Sveriges största arbetsgivare och påverkar varje dag hundratusentals stockholmare som uppsöker vården eller åker kollektivt. Kristdemokraterna i Region Stockholm finns representerade i regionfullmäktige och verkar för närvarande i opposition, men har lång vana av att leda i majoritet. Vi söker nu dig som vill arbeta med bland annat trafik-, klimat- och regionplaneringsfrågor samt andra förekommande frågor för vårt parti i Region Stockholm.

  Kristdemokraterna prioriterar frågor som påverkar människors dagliga liv. Det handlar om både vård och kollektivtrafik. Det pågår stora förändringsprojekt i regionen, där förändringar för kollektivtrafiken är en bärande komponent som även påverkar andra områden såsom vårdens infrastruktur och bostäder. Detta gör att vi har ett fokus på att utveckla kollektivtrafiken som ges till invånarna i Region Stockholm. Vi vill också utveckla Kristdemokraternas profil inom trafikfrågor i Region Stockholm.

  Som politisk sekreterare (även kallad regionrådssekreterare) arbetar du under ledning av kanslichefen i vårt trevliga team, nära våra förtroendevalda regionpolitiker som ges stöd i form av bevakning av nämnder, författande av artiklar, motioner och interpellationer med mera. Du har också kontakt med tjänstemän i förvaltningen och från andra partier. Som medarbetare på kansliet ingår ibland resor i tjänsten och tempot kan emellanåt vara högt med bitvis oregelbundna arbetstider.

  Vi vill att du som söker tjänsten har en relevant och avslutad universitetsutbildning. Du bör ha god kunskap om politik och förmåga att kunna göra politiska bedömningar. Därtill bör du ha lätt att uppfatta och förstå fakta samt ha en god förhandlingsförmåga. Vi söker dig som är van att ta stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Social kompetens är en viktig egenskap, liksom goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift.

  Det är meriterande om du som söker tjänsten sedan tidigare har god kunskap om och arbetat med trafik- och/eller regionplanefrågor, men det är inget krav. Vi tror att du är målinriktad och driven, har lätt för att samarbeta och att knyta kontakter. Du behöver kunna hantera stress och ha förmågan att fatta beslut under tidspress.

  Det är viktigt att du delar partiets värderingar.

  Har du frågor om tjänsten, kontakta Jonas Sareld (kanslichef, 070-737 37 62).

  Vi tillämpar kollektivavtal samt individuell lönesättning.

  Tjänsten är en provanställning på 6 månader med möjlighet till förlängning.

  Tillträde enligt överenskommelse.

  Skicka ansökan till Jonas Sareld, jonas.sareld@regionstockholm.se så snart som möjligt, dock senast den 17 september (intervjuer kan komma att ske löpande). Ansökan ska innehålla ett personligt brev samt CV/meritförteckning.

  _____________________________

  Kristdemokraterna i Stockholms stadshus söker pressekreterare

  Söker du ett givande och spännande uppdrag samt har erfarenhet av media och gillar ett varierat arbetstempo? Då kan du vara den vi söker som pressekreterare hos Kristdemokraterna i Stockholms stadshus. Vi söker en pressekreterare som primärt skall arbeta med presstöd till gruppledare och fullmäktigegrupp på heltid till vårt kansli.

  Om tjänsten:

  Du är navet i arbetet med media och press. Du planerar, genomför och följer upp pressaktiviteter samt leder arbetet med att ta fram debattartiklar och utspel. Det innebär att du till exempel sköter kontakten med media, skriver pressmeddelande och bistår vid intervjuer, anordnar pressträffar, ger service till journalister och gör medie- och intressentanalyser. I arbetsuppgifterna ingår även intern kommunikation i form av omvärldsbevakning och nyhetsbrev, samt att bistå i arbetet med digital kommunikation och sociala medier. Du skriver, filmar och tar bilder för sociala medier och arbetar tillsammans med andra även med innehållet. Att planera och genomföra besök och möten ingår också i arbetet. Därutöver avlastar du även övriga kansliet och ledamöter med en mindre del bevakning av nämnder och politiska frågor i Stockholm.

  Tjänsten är mandatstyrd och gäller t.o.m. 2026-11-30 med möjlighet till förlängning, samt inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid under kontorstid men oregelbunden arbetstid kan förekomma.

  Din bakgrund:

  Du har ett intresse för media, gärna arbetat som journalist, informatör, pressekreterare eller redaktör, samt är skicklig och snabb skribent. Du har erfarenhet av layout, bildhantering, foto eller film. Du har med fördel en påbörjad eller avslutad högskoleutbildning inom journalistik, medie- och kommunikation, statsvetenskap, motsvarande kunskap eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

  Arbetet förutsätter mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du har lätt för att tänka övergripande och att kunna planera och prioritera ditt arbete. Du tycker om att arbeta i ett varierat tempo. Du är prestigelös och tycker om att arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter samtidigt som du är en stark lagspelare, och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har kännedom om partiet och brinner för att följa den politiska debatten.

  Vi förutsätter att du delar Kristdemokraternas grundläggande värderingar. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

  Om vår organisation:

  Stadshuskansliet bistår gruppledare och fullmäktigegrupp med politiskt stöd, sakkunnigt underlag och administrativ hjälp. Arbetet är förlagt till stadshuskansliets lokaler i Stockholm.

  Upplysningar:

  Vid frågor kontakta Tom Olefors, biträdande kanslichef för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus: tom.olefors@stockholm.se

  Ansökan med CV, personligt brev och gärna löneanspråk ska vara oss tillhanda senast den 31 augusti 2023. Arbetsprov kan förekomma under rekryteringsprocessen. Intervjuer sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

  Skicka ansökan via e-post till tom.olefors@stockholm.se. Ange referensnummer ”Pressekreterare” i ämnesraden.