• Val 2018

  Hjälp oss byta regering!

  Ebba Busch Thor, partiledare

  Sverige behöver ett återupprättat välfärdslöfte. Under de rödgröna har vi sett fördubblade vårdköer, en framväxande äldreboendebrist och en poliskris. För att stoppa detta välfärdssvek behövs en ny regering.

  Genom minskat skatteslöseri och smarta reformer så kan vi vända den negativa spiral välfärden är inne i. Vi behöver mer pengar till välfärden – men också mer välfärd för pengarna. Kristdemokraterna är en garant för förändring. Vi står för en ny alliansregering.

  Vi ber om ditt förtroende och din röst den 9 september.

  Vårt partinamn säger vad vi står för – demokrati byggd på kristen värdegrund. Det innebär att vi står upp för människans okränkbara värde, för jämlikhet och för varje persons rätt att forma sitt liv. Alla som delar våra värderingar är välkomna.

  Avskaffa landstingens sjukhusansvar

  Uppdelning av sjukhusvården på 21 olika landsting är ineffektivt och ojämlikt. Vi kan korta vårdköerna och ge alla en kvalitativ vård med statligt ansvar för sjukhusvården.

  Bygg bort äldreboendebristen

  Med dagens politik kommer det saknas 20 000 äldreboendeplatser 2030. Då kommer vi inte kunna erbjuda alla en värdig äldreomsorg. Äldreboendebristen ska byggas bort.

  Stoppa slöseriet

  Det slösas pengar som kunde gå till välfärden på dyra bidrag, missriktade subventioner och kommunala skrytbyggen. Det vill vi sätta stopp för.

  Anställ 10 000 fler poliser

  Vi vill vända de senaste årens poliskris med bättre arbetsvillkor, högre löner och fler polisanställda. Sverige behöver 10 000 fler poliser.

  Nej till kvoterad föräldraförsäkring

  Familjer vet själva vilken lösning som är bäst för just dem. Därför säger vi nej till att kvotera föräldraförsäkringen och nej till färre dagar i föräldraförsäkringen.

  Brinner du för samma frågor som vi? Kolla in hur du kan engagera dig!

  Vill du veta mer om hur vi återupprätta välfärdslöftet i Sverige? Se mer på Kristdemokraterna.se

   

  Rösta på oss den 9 september!