Flyktingvågen berör oss alla!

Upplands-Bro har svarat jag på frågan från Migrationsverket att ta emot flyktingar som anländer till Sverige och som behöver tillfälligt boende.First Camp som driver Björknäs camping har nu ordnat tillfälligt boende för 250 flyktingar. Vi är väldigt tacksamma för den goda vilja First Camp visat i denna akuta situation. Kontraktet gäller fram till mars 2016.

Sverigedemokraterna har inget ansvar och det gäller inte bara i vår kommun. Deras engagemang bygger på att skapa misstroende och fientlighet för det främmande. Så är det! I Sveriges riksdag står de utanför överenskommelser och ansvarstagande. I Upplands-Bro väljer de att sprida flygblad och insändare som helt avviker från att se och bistå människorna och familjerna som flyr för sina liv.Vi hoppas och tror att deras ageranden genomskådas av allmänheten till förmån för de mänskliga rättigheter som vi tror är vägen till fred och samexistens.

Vi önskar ett välkommen till alla dem som för en tid kommer att vara våra gäster i Upplands-Bro. Vi är ett rikt land och en rik kommun, och då menar vi inte bara på kronor!

I går kväll hölls ett offentligt informationsmöte i Finnstaskolans matsal med många besökare och många frågor. Stämningen var mycket god och generös men blandades med SD-inlägg av deras politiska företrädare. De ägnade sig åt påhopp på tjIMG_0617änstemän och kampanjade starkt för sin invandrarkritiska politik. De möttes
inte av sympatier bland åhörarna. Det gjorde däremot alla de som på ett eller annat sätt ville hjälpa till.

-Vad behöver flyktingarna just nu? -Det finns de som är barfota och det gäller främst barn. -Vi behöver värmande skor i mindre storlekar, svarade en från FRG ( Frivilliga Resursgruppen). Läs mer om FRG på kommunens hemsida eller deras egen Facebooksida. www.upplands-bro.se eller www.facebook.com/FRG-Upplands-Bro