Friskolor bättre på integration

Det har blommat upp en debatt som är osund och kampanjartad. Humanisterna har lockat fram en misstänksamhet mot det fria valet av skola som infördes för mer än tjugo år sedan. Främst ger man sig på de religiösa friskolorna och har lyckats få flera ledande rikspolitiker att stämma in i förbudskören.

En av Upplands-Bro kommuns rektoKulturskolanrer har bemött detta i en debattartikel i tidningen Dagens Samhälle.

Läs gärna denna artikel /länk och sprid den vidare.http://www.dagenssamhalle.se/debatt/kristna-friskolor-lyckas-bättre-med-integrationen-27262

Det vore bra om tonläget hölls nere till förmån för nyanser från kritikerna. Allt är inte bra men allt är heller inte dåligt. Det gäller samtliga huvudmannaskap i skolorna. Strävan måste vara att göra det bättre och då är sällan överord och höga röster vägen framåt.

I Upplands-Bro har vi tagit en vision om att ha en skola av toppklass. Det gäller alla skolbarn oavsett huvudman.