Små bränder stora trauman

I går kväll började det brinna i en barnvagn intill en vägg. Branden spred sig enligt uppgift till Källskolans lokaler i Brunna via taket. Hela byggnaden brann ner. Anlagd brand utreds!

För tjugofem år sedan brann en pappersbal på kajen intill ICA i Bro.

Lågorna tog sig in viimg-1328-1a luftintaget och övertände hela centrum och blev en av landets mest omfattande och dyra bränder. Den var anlagd och pyromanen fick fängelse och skadeståndskrav. Flera affärsidkare i byggnaden fick sina liv som företagare spolierade och många pratar än idag om branden.

Ett litet pojkstreck kan få förödande konsekvenser för många. När en skola eller förskola brinner upp så försvinner många kära ägodelar för barnen. Skolarbeten brinner upp och den trygghet som lokaler och gård utgjort finns inte mer. Vid en liknande brand för några år sedan brann akvariet och fiskarna upp. De som hade matats av barnen varje dag.

Att hitta en lösning på lokalproblemet är en brottningskamp med tiden men löses alltid. Det är värre för förövare och drabbade. Absolut kan man glädjas åt att ingen kom till skada, men minst ett liv är förstört!  Den som är skyldig måste gripas och straffas så att vidare spridning stoppas. Tryggheten är viktig att stå upp för och långt ifrån självklar. Vittnen som har något att tillföra är oftast helt avgörande för ett tryggt samhälle.