Stormigt möte om nyanlända

img-0214Det var stort intresse när kommunen informerade om de planerade modulboendena för nyanlända på Violinvägen 4 i Brunna och Lindhagarbergsvägen 2.
Drygt 150 medborgare kom för att få information och ställa frågor. Informationsmötet inleddes med att kommunen informerade om de förutsättningar och lagar som styr arbetet. Informationen handade exempelvis om hur många nyanlända kommunen tar emot i år och hur många som ska tas emot under nästa år, vad som gäller för att kunna bygga tillfälliga modulboenden, vad de nyanlända har att rätta sig efter, hur integrationsarbetet ser ut och mycket mer.

När besökarna fick möjlighet att under närmare två timmar ställa frågor till de styrande politikerna, kommundirektör och tjänstemän var det en hel del personer som uttryckte nervositet och rädsla för vad som ska hända i deras områden i och med modulhusen. Det var också personer som uppmanade alla att ta chansen att hjälpa till med integrationen och göra det så bra som möjligt för de nya invånarna.

Mötet direktsändes på webben och kan ses i efterhand.

klicka på länken:

http://upplands-bro.se/kommun/nyheter-for-kommun/2016-10-18-manga-fragor-pa-informationsmote-om-modulboende.html