Solrosen på Kvistaberg

Idag invigdes Solrosens flytt till Kvistaberg. Ordförande i socialnämnden, Tina Teljstedt klippte bandet. Det är den dagliga verksamheten för dementa som flyttar från äldreboendets Annex på Norrgården till det natursköna Kvistaberg invid mälarstranden vid Tammsvik.

 

 

Huset var överfyllt av nyfikna besökare. Snabbt förrättades invigningen varpå stolarna togs bort och det stora rummet med panoramafönster mot viken fylldes av käglor. Nu skulle det spelas bowling.

 

 

 

Kvistaberg har under flera år rustats efter det att kommunen förköpte fastigheten. Säljare var Uppsala universitet som fått den donerad av Nils Tamm.

Intill huset finns tre observatorier för stjärnskådare varav åtminstone ett är brukbart. Dessa ägs fortsatt av Uppsala universitet.

Huset som byggdes på 1930 talet har rustats såväl till det inre efter konstens alla regler och till det yttre för att hålla tätt.

På nedre plan kommer Solrosens verksamhet att hålla till under vardagarna och övre våningen kommer Kultur och Fritidsförvaltningen att ansvara för. Meningen är att utställningar och konserter och uthyrning till föreningar ska fylla huset.

Riktigt kul att flera års slit gett resultat!