• KD Uppsala söker politisk sekreterare till stadshuset

  Vi söker dig som är en ordningsam utåtriktad kommunikatör som kommer att jobba tätt ihop med Uppsalas kristdemokratiska kommunalråd och fullmäktigegrupp. Dina dagar kommer till största del att fyllas av press, administration, kommunikation, och sociala medier vilka du tar dig an med strategisk skärpa.

  Om vi går in lite mer på detaljnivå så hör arbetsuppgifter som ärendeberedning och samverkan inom Alliansen (M,C,KD,L), presskontakter och pressmeddelanden, hantering och utvecklande av sociala medier, organisation av möten och aktiviteter med medborgare och partiaktiva, artikelförfattande, strategier, underlag och politiska utspel till din nya tjänst.

  Du som söker har ett stort politiskt intresse, är initiativrik och nytänkande. Du har ett gott ordningssinne och kännetecknas av framförhållning, struktur och planering. Du är utåtriktad och van att arbeta under tidspress. Du är en god skribent och uttrycker dig väl i tal och skrift. Arbetet sker emellanåt under kvällstid och helger och innehåller arbetstoppar. För att hantera detta kommer du att ha förtroendearbetstid vilket också innebär att du har möjlighet att jobba mindre däremellan.

  Vidare har du som söker lätt för att sätta dig in i nya frågor och gillar att samarbeta med andra samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. Du hittar essensen i ett komplext politiskt budskap och vet att tillgängliggöra det för olika målgrupper.

  Erfarenhet av tidigare pressekreteraruppdrag, strategisk kommunikation, kommunpolitik, annonsering i sociala medier, fotografering, bildredigering, videoproduktion samt skapande av content för sociala medier, och vana vid olika IT-miljöer och applikationer inom dessa områden är meriterande. Så även körkort.

  Arbetet är förlagt till Stadshuset centralt i Uppsala. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsten löper till 30/9 2026, med eventuell förlängning, och omfattar heltid, eller annan tid enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. Ansökan bör vara inne senast 5/3 men kommer att behandlas löpande.

  Skicka ansökan till: jonas.segersam@uppsala.se

  Vid frågor, ring: 072-567 49 14