• Möt våra kandidater: Jessica Becker

  När hon inte ägnar sig åt samhällsbyggnad och arkitektur eller åt sina tre barn paddlar hon gärna kajak eller vandrar i fjällen. Möt Jessica Becker, nummer fem på vår valsedel till kommunfullmäktige.

  Vem är Jessica Becker?

  -Jag är utbildad arkitekt och jobbar till vardags som verksamhetsledare för Föreningen Trästad och som har som syfte att öka beställarkompetensen kring trä som byggnadsmaterial i samhällsbyggandet. Jag tycker att det är viktigt med god arkitektur och en vacker omgivning och intresserar mig för gamla hus, kulturmiljöer och äldre kulturhantverk.

  Jag har tre barn och bor i Gustavsberg och är 43 år gammal. Jag har även en finsk lapphund som jag gärna motionerar tillsammans med. Är friluftsintresserad och jobbar aktivt inom Friluftsfrämjandet och är utbildad skidlärare och fjälledare sedan tidigare. Brinner för att barn och ungdomar ska komma ut i naturen mer, inte minst för att motverka psykisk ohälsa. Att vistas i fjällen är det bästa jag vet.

  Varför engagerade du dig politiskt?

  -För att jag tycker att det är viktigt med samhällsfrågorna och att vi står inför stora utmaningar. Jag är särskilt intresserad av stadsbyggnad och arkitektur och tycker att kvaliteten behöver höjas. Politikerna har ett enormt ansvar vad gäller en hållbar utveckling och där känns det som att det saknas kunskap.

  Vad gör du helst på fritiden?

  -Är ute i skogen, paddlar kajak, vandrar i fjällen, åker skidor.

  Vem är din politiska förebild?

  -Göran Hägglund, skicklig retoriker och med en glimt i ögat, inger förtroende.

  Varför ska man rösta på dig/KD?

  -För att få till en god samhällsutveckling med hög kvalité. Jag vill att Värmdö ska utvecklas på ett så bra sätt som möjligt. Att utbyggnaden av kommunen ska ske varsamt och vackert och att vi ska ta tillvara på och förstärka de kvaliteter som redan finns i vår fina skärgårdskommun.