• Kristdemokraterna i Västerbotten söker politiska sekreterare.

  Kristdemokraterna växer som parti och behöver nu anställa ytterligare politiska sekreterare i Västerbotten Som politisk sekreterare arbetar du för KD:s politiker i Region Västerbotten, men också i övriga länet i vår organisation.

  Bland arbetsuppgifterna ingår att skriva underlag, debattartiklar, pressmeddelanden, producera innehåll för sociala medier/hemsida, kontakt med media, utveckla politik/strategi, samt administrativa uppgifter.

  I arbetet ingår också att ha kontakter med väljare, organisationer, kristdemokrater med förtroendeuppdrag i regionen och i länet, medborgare och medlemmar. Vi går in i valåret så många arbetsuppgifter kommer att förskjutas till mer utåtriktade aktiviteter. Och du kommer vara vår stöttepelare i valrörelsen.

  Vi söker dig som passar in på flera av de nedanstående kriterierna:

  • Sympatiserar med Kristdemokraterna/delar de kristdemokratiska värderingarna
  • Resultatinriktad och besitter analytisk kompetens
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Kunnig i sociala medier
  • Kapabel att arbeta under tidspress och hålla många bollar i luften
  • Prestigelös, adaptiv och beredd att ibland arbeta kvällar och helger
  • Besitter viss kunskap om det politiska systemet, alternativt sjukvårdssystemet
  • Vill ha ett fritt och utvecklande arbete

  Tjänsten är på heltid. Men det kan också bli aktuellt med deltidsanställningar utöver denna tjänst. Så vill du ha ett givande arbete t ex vid sidan om studier så ska du inte tveka att söka. Är du rätt person kan det bli aktuellt med flera rekryteringar. Du bistår gruppledare, samt övriga kristdemokratiska förtroendevalda med politiskt stöd och att ta fram underlag för politiska ställningstaganden. Du kommer också ingå i strategiska arbetsgrupper inför valet.

  Akademisk examen är meriterande, men ej ett krav. Arbetet är förlagt till Umeå och Region Västerbotten men kommer självklart innebära resor i vårt län. Arbetet sker företrädesvis kontorstid, men kvällsarbete och helgarbete förekommer. Som sökande måste du vara samarbetsinriktad och tycka om att ge service samt ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya frågor.

  Vi vill ha din ansökan (CV + personligt brev) senast måndagen den 13 januari 2021.

  Vid frågor, kontakta gruppledare Hans-Inge Smetana 070-628 01 02. Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Skicka ansökan på e-post till:
  hans-inge.smetana@kristdemokraterna.se