TACK! TILLSAMMANS GJORDE VI DET OVÄNTADE!

Nu sprider vi Kristdemokratin i Sverige

  • Människan före systemet
  • Alla ska kunna kombinera familjeliv och arbetsliv
  • Du ska kunna lita på sverige

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

20 hours ago

Kristdemokraterna i Region Västmanland

Nöjda efter dagens kampanjande och positiva samtal. Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg ... See MoreSee Less

View on Facebook

En av fyra elever på högstadiet i Köping har hög frånvaro –mer än 10 %.

Elever som tappat förmågan att gå i skolan av olika anledningar är särskilt allvarligt. Bra att Anna-Carin Ragnarsson KD lyfter frågan i Köping!

I regionen har KD föreslagit att BUP ska börja med mobil vård för att bättre kunna hjälpa de barn som inte kan gå i skolan.

Att länets ungdomar klarar grundskolan är ett gemensamt ansvar. Och skolresultaten behöver höjas.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Kristdemokraterna i Region Västmanland

EBBA ÅRETS POLITIKER
ENLIGT DAGENS OPINION!

Som första partiledare och första borgerliga politiker har Ebba Busch Thor fått utmärkelsen Årets Politiker av Dagens Opinion.

Grattis Ebba Busch Thor!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Västmanlänning tar plats som ersättare i sjukvårdsdelegationen

Vid Sveriges kommuner och Landstings (SKL) stämma under veckan valdes politiker till olika poster inom SKL. Västmanland saknade förra mandatperioden representation i sjukvårdsdelegationen, ett tungt organ inom SKL.

Malin Gabrielsson regionråd i opposition i Västmanland för KD, valdes på SKLs stämma till ersättare i sjukvårdsdelegationen.

Sjukvårdsdelegationen har till skillnad från beredningarna beslutanderätt och ansvarar för övergripande hälsa- och sjukvårdsfrågor, läkemedelsfrågor, högspecialiserad vård och tandvårdsfrågor. Delegationen har 13 ledamöter och sju ersättare.

- Det är bra att Västmanlands röst blir starkare i nationella sammanhang. Uppdraget känns väldigt spännande, och framför allt är jag stolt över förtroendet från mitt parti. Sjukvård är en av kristdemokraternas viktigaste frågor, säger Malin Gabrielsson.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi har efterfrågat nya tydligare regler - men efter snart 10 år är läget oförändrat

Att barnen ska klara grundskolan är ett gemensamt ansvar. Det pratas mycket om att ingen ska ramla mellan stolarna, ändå sker det gång på gång. Till exempel när det gäller dyslexi.

Nu har ett s-styre återigen offentligt sagt att en diskussion med länets kommuner behövs. Det blev också sagt hösten 2017 när vi senast ställde frågan.

Nog snackat - gör nåt!

- kartlägg hur stödet och utredningar för barn med dyslexi fungerar i Västmanland.

- undersök om det finns det tillräckligt med logopeder i Västmanland för att klara behovet.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Kristdemokraterna i Region Västmanland

Bra start på helgen 👍😊KD ökar till 9,4% i Sifo!

Undersökningens högsta notering sedan 2002

I den här mätningen är vi nu näst störst bland de tidigare allianspartierna. Vill du vara med i KD och arbeta för förändring? Bli medlem idag!

Bli medlem här: kd.nu/blimedlem

Läs om mätningen i sin helhet här: www.svd.se/svd-sifo-liberalerna-gor-lagsta-noteringen-nagonsin
... See MoreSee Less

View on Facebook

👉Snart räcker inte invånarna till - ny teknik och nya arbetssätt krävs

Idag var KD på plats på utvecklingsdagen med Västmanlands innovationssystem.

Fantastiskt vad som är på gång!

Det handlade om en sammanfattning av vad som gjorts de senaste åren i länet kopplat till innovation. Och vad som krävs framöver för att innovationer ska komma till nytta.

KD har lämnat flera förslag på vad vi vill se för att ny teknik ska kunna nå sjukvården och bidra till att Region Västmanland kan klara bemanning, ekonomi och miljömål samtidigt som länets näringsliv utvecklas.

Några av våra förslag:

💡Inför planering och uppförande nya sjukhusbyggnader ska Region Västmanland inleda ett strukturerat samarbete med olika aktörer till exempel energi eller logistik - så nya lösningar kan användas i våra byggnader. Så personal o pengar ska räcka till.

💡Öppna upp lokaler på Köpings sjukhus för entreprenörer, innovation och forskning, gärna inom ortopedi och rehabilitering. I ett samarbete med sjukvården kan fantastiska saker hända, vilket är nödvändigt för att klara framtidens sjukvård.

💡Utnyttja e-sporten som arena för att nå ungdomarna. Både för att leva mer hälsosamt men också för att skapa ett intresse för framtidens yrken.
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: