KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • kaviar
  • Jobb och äldres ekonomi

KRISTDEMOKRATERNA AGERAR I SÄKERHETSKRISEN

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

Tack för dina insatser i politiken Ingvar Nordén, igår blev detta uppmärksammat på Regionfullmäktiges middag på ACC och det är du väl värd! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Efter 12 års nära samarbete väljer Centerpartiet och Liberalerna att lämna alliansen för att styra tillsammans med socialdemokraterna.
- Samarbetet som jag trodde var gott, avslutas på sämsta möjliga sätt, så sent att vi inte ens ges möjlighet att förbereda oss inför valfullmäktige. Jag känner mig väldigt besviken, säger Malin Gabrielsson (KD).
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Kristdemokraterna i Region Västmanland

Kristdemokraterna gav ett vallöfte kring vår syn på regeringsfrågan. Vi lovade att rösta bort Stefan Löfven vilket vi har gjort. Vi sa också att vi kommer att rösta ja till Ulf Kristersson som statsminister och att jobba för en alliansregering. Därutöver att vi säger nej till att förhandla och samarbeta med SD. Och jag har hela tiden sagt att när andra på valnatten börjar darra, så kommer Kristdemokraterna stå fast vid vårt besked.

Vår syn på regeringsfrågan grundar sig i att Sverige behöver en ny ledning. Sverige har haft fyra år av växande vårdköer, av ökad otrygghet och en äldreomsorg som brister. Det är ett välfärdssvek som vi vill vända. Vi kan inte ha fyra år till med Stefan Löfven som statsminister.

Efter många och konstruktiva samtal inom mitt parti har vi fattat ett tydligt beslut. Jag har meddelat Ulf Kristersson att Kristdemokraterna vill ingå i en regering bestående av alliansens fyra partier. Jag har också meddelat att Kristdemokraterna kommer att tacka ja till att ingå i en mindre regering ledd av Ulf Kristersson med så många allianspartier som möjligt.

Idag beklagar jag att vi just nu inte kan gå fram med en alliansregering. Men jag är inte beredd att kasta 14 års allianssamarbetet i sjön. Min hållning har hela tiden varit, och är fortsatt, att hålla ihop alliansen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

På måndag är det valfullmäktige. Just nu ser det ut som fullmäktiges 77 ledamöter kommer avgöra vilket politiskt styre det blir i Region Västmanland.
Det ser också ut som att Region Västmanland kommer ha ett minoritetsstyre kommande fyra år.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Kristdemokraterna i Region Västmanland
View on Facebook

2 weeks ago

Kristdemokraterna i Region Västmanland

Vi kristdemokrater fortsätter att prioriterar välfärdslöftet. Vi fortsätter att driva på för en trygg vård och kortare vårdköer. Just nu har 128 000 personer väntat olagligt länge på att få operation eller specialistbesök.

Ett bra exempel på en organisation som går i motsatt riktning är Diagnostiskt center på Danderyds sjukhus som Ebba Busch Thor och Ella Bohlin besökt idag. Genom att samla resurserna får patienten snabbare och bättre vård, samtidigt som det sparar tid och resurser för sjukvården. Ett bra exempel på hur utvecklingskraften i sjukvården förstärks genom mera centralisering.

Tack till sjukhuset som tog emot oss, inte minst överläkaren Viktoria Hjalmar som presenterade arbetet.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Grattis Malin Gabrielsson som ikväll blev återvald som gruppledare för regionen.
Du gör ett fantastiskt jobb tycker vi alla!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kristdemokraterna gick framåt i valet och har utökat sin regionfullmäktigegrupp från 3 till 5 ledamöter!
Vi presenterar alla ledamöterna här och fortsätter med:

Richard Eklund, Västerås, kandidat nr 2 i västra valkretsen.
- Politik handlar om de viktiga kristdemokratiska principernas skull. För mig är det viktigt att skapa ett samhälle, såväl lokalt som globalt, där varje individ kan nyttja sin talang och bidra till ett samhälle, där respekt och omtanke är viktiga ledord.
Jag är särskilt intresserad av frågor som rör ordning, skola och näringsliv.

Namn: Richard Eklund
Ålder: 48
Bostadsort: Västerås
Yrke: Företagare
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kristdemokraterna gick framåt i valet och har utökat sin regionfullmäktigegrupp från 3 till 5 ledamöter!
Vi presenterar alla ledamöterna här och fortsätter med:

Johanna Ridderström, Västerås, kandidat nr.1 i västra valkretsen
- Jag anser att KD är det partiet som har bäst balans mellan individuell frihet och socialt ansvar. Jag brinner för barnrättsfrågor p.g.a. att alldeles för många barn idag växer upp i otrygghet och far illa. Mitt mål är att stärka våra barns integritet.

Namn: Johanna Ridderström
Ålder: 20
Bostadsort: Västerås
Yrke: Pedagog
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: