KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KRISTDEMOKRATERNA AGERAR I SÄKERHETSKRISEN

Vad vill vi Kristdemokrater

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

Kristdemokraterna i Aneby önskar alla en Glad Påsk! ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Kristdemokraterna Aneby

Kom ikväll!Möt Ebba Busch Thor och våra EU-kandidater Sara Skyttedal och David Lega!

Var? Harrys, Brunnsgatan 13 i Jönköping
När? Måndag 15 april klockan 18:00

Välkommen till en inte så lagom kväll!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Kristdemokraterna Aneby

Det fortsätter uppåt! Det är ett fantastiskt förtroende väljarna i Sverige visar!SvD/SIFO: Det är en unik ökning av KD

KD får 12,2 procent i SvD/Sifos undersökning. Det är nästan än en fördubbling sedan valet 2018 och högre än något tidigare valresultat.

Gå med i KD du också! Sveriges snabbast växande parti! KD.nu/blimedlem

Läs artikeln om opinionsundersökningen här: www.svd.se/svd-sifo-kd-rusar--gapet-till-m-bara-38-procentenheter?utm_source=push&utm_content=pus...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag är några av oss på gruppmöte med information från regionen!
En bra bild där samarbetet mellan kommun och region diskuteras där Stina Sinclair och Mats Bojestig leder samtalet!
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Kristdemokraterna Aneby
View on Facebook

Samarbete - inte superstat!

EU ska fokusera på frågor som kräver gemensamma lösningar, och hålla sig borta från sådan som bättre sköts på nationell nivå. EU ska vara lagom.

EU behöver vara lagom, inte i sin vilja eller kraft att lösa problem, men i ambitionen kring vilka frågor unionen kan och bör ägna sig åt. Lösningarna på europasamarbetets problem ligger inte i att göra välfärdsfrågor, eller detaljer i arbetsmarknadspolitiken till angelägenheter för Bryssel.

Lagom handlar också om att inse begränsningar för vad som kan regleras och hur. Att kräva internetfilter, som det som beslutats om idag, är inte en lagom syn på hur EU-lagstiftning skall utformas.

Kristdemokraterna vill ha ett EU som fortsätter utveckla den inre marknaden, som tar ansvar för miljöproblemen och som är en tydligare röst för demokrati, handel och mänskliga rättigheter – såväl inom unionen som utanför. Att lösa dessa uppgifter är inte lagom i någon rimlig bemärkelse, utan tvärt om ett mycket omfattande åtagande. Men det är en lagom ambitionsnivå med bättre förutsättningar att lyckas än drömmen om en union som ständigt växer i maktomfång.

Vi befinner oss just nu i en tid då vissa politiska ledare i Europa vill att EU:s uppdrag ska vara allt annat än lagom. EU-kommissionens ordförande Jean Claude-Juncker har talat om ett Europas förenta stater och Frankrikes regering säger sig vilja bygga ett Europeiskt imperium. De federalistiska maktambitionerna hotar grunden för hela gemenskapen. I viljan att centralisera allt mer makt riskerar friktionen mellan Europas befolkningar att öka.

Därför behöver ambitionerna för EU:s maktsfär vara just lagom och återgå till de uppgifter som är kärnan för samarbetet. EU behöver bli lagom igen.

Den 26:e maj har du möjlighet att göra din röst hörd, för vilket typ av EU-samarbete du vill ha.

Vill du vara med och arbeta för ett lagom EU tillsammans med oss? Bli medlem här: kd.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

En spännande stämma med fokus på framtiden. David Lega talar om vikten av att EU arbetar med trygghets- miljö- och frihandelsfrågor. Där ska kraften läggas inte på överstatlighet, familjefrågor ska lösas vid köksbordet inte i Bryssel ... See MoreSee Less

View on Facebook

Gå och rösta, ligg inte på sofflocket! Är ombudsmannen Carl Cunninghams budskap på valledarträff inför EU valet 26 maj! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag gläds vi åt nya högre siffror i statistiken med en ökning till 10,6%! Välkommen att bli medlem i ett vinnande lag! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Irene Oskarsson, Jörgen Svärd och Maria Lundblom Bäckström är uppe och talar om, ett gott liv för alla, barnen är vår framtid och trygghet för alla i kommunen! ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: