Kommunfullmäktige listan 2018

 

 1. Robert Larsson, Fastighetstekniker, Anderstorp
 2. Charlotte Eliasson-Anderberg, Pedagogisk utvecklare, Klippan
 3. Bodil Andersson, Massör, Ljungbyhed
 4. Kerstin Meinen, Affärsutvecklare, Ljungbyhed
 5. Sara Silvegren, Kurator, Klippan
 6. Anders Johansson, Kemist , Fastarp
 7. Madeleine Ljungberg, Egenföretagare, Klippan
 8. Helene Lindstedt, Administratör, Ljungbyhed
 9. Anders Andersson, Arbetsledare, Ljungbyhed
 10. Henry Danielsson, Vaktmästare, Klippan
 11. Agnar Helgason, Pedagog, Ljungbyhed
 12. Ljerka Cacija, Specialpedagog, Klippan
 13. Elisabeth Assarson-Marsh, Sångpedagog, Bonarp
 14. Ingmar Pålsson, Pensionär, Klippan
 15. Lisbeth Fleur, Assistent, Klippan
 16. Anto Cacija, Fastighetsskötare, Klippan
 17. Johan Eliasson, Operations coordinator, Klippan
 18. Ragnhild Karlsson, Leg.sjuksköterska, Klippan
 19. Jan Gustafsson, Frälsningssoldat, Klippan
 20. Margareta Dahlgren, fd. Karttekniker, Penarp

Årsmötet är avklarat !

Tack alla härliga medlemmar som slöt upp. Vi tog beslut på de tre första namnen på vår kommunfullmäktige lista med.

Toppnamn: Robert Larsson, fastighetstekniker, Ljungbyhed. Vår trygga man med bägge fötterna på jorden. Har en fantastisk bred kunskap.

Nummer 2 är Charlotte Anderberg- Eliasson,Pedagogisk utvecklare, Positiv, kunnig och fantastiskt engagerad, stor kunskap inom skolans område.

Nummer 3 är Bodil Andersson, massör, Ljungbyhed. Envis och nyfiken. Brinner för de svagaste samhället. Rättvisa och lika behandling är viktigt.

LRF valårsupptakt !

Visst är de söta !

Vi var på gårdsbesök med vår riksdagkvinna Sofia Damm. Ett intressant besök, härligt med så många unga lantbrukare. Det vi tog med oss därifrån var väl framförallt att vi ”kommuninvånare” bara tar förgivet att vi ska ha tillgång till naturen och framför allt , öppen natur. Det är kanske dags att vi börjar kompensera lantbrukarna och skogsbrukare för att vi får använda deras välskötta marker ?

 

Forssmed om regeringens budget

Vårdköerna växer och bristen på äldreomsorgsplatser tilltar, tudelningen på arbetsmarknaden fortsätter öka och pensionärerna har ingen stark röst vid regeringsbordet. Budgeten saknar viktiga reformer som bygger Sverige starkare framåt. Vi ser förlorade år för Sverige. Det är ett välfärdssvek. Vi Kristdemokrater vill återupprätta välfärdslöftet, säger Jakob Forssmed.

https://kristdemokraterna.se/jakob-forssmed-om-regeringens-budget-forlorad-hogkonjunktur/

Årets vitsippspristagare

Abdirizak Yusuf Muhamed (”Abdi”) tilldelas årets vitsippspris vid Demokratimässan.

Abdi har nyligen tagit studenten på Ekonomiprogrammet vid Åbyskolan/ Klippans gymnasieskolor. Han har gjort en imponerande personlig resa sedan han kom till Sverigesom 5-åring. Sin utbildning har han fått i kommunens skolor.

Abdi har ett stort samhällsengagemang, vilket visat sig på olika sätt. Under högstadietiden på Snyggatorpsskolan var han ordförande i elevrådet. Senare blev han involverad i ett EU-projekt, där han bl.a. deltog som en av fem svenska representanter vid en internationell konferens om ungas arbetsförhållanden. Konferensen hölls på Las Palmas och arrangerades inom ramen för Erasmus+ programmet. Deltagandet där ledde till att nya kontaktnät uppstod, och han blev senare gruppledare för en svensk delegation vid en konferens i Spanien kring integrationsfrågor. Abdi har vidare, tillsammans med två klasskamrater drivit ett projekt inom ”Ung företagsamhet” (UF) där man haft som affärsidé att erbjuda svenskundervisning till nytillkomna flyktingar, innan de kommit ifråga för SFI.

Under våren har Ungdomsinitiativ Klippan bildats, vilket är kommunens nya ungdomsråd. Abdi är också engagerad i denna nya form för ungdomsinflytande.

Genom sitt engagemang i samhällsfrågor, genom sin företagsamhet men också genom sin ödmjukhet och kunskapstörst är han en positiv förebild för många ungdomar i kommunen.

Läs HD’s artikel här genom att klicka här.

Trevlig midsommar!

Vi Kristdemokrater i Klippan vill passa på och önska er en riktigt trevlig midsommar! Nu är det lite sommaruppehåll i politiken vad det gäller möten men vi pratar vidare om vilka frågor som vi känner att vi vill driva i höst. Har du några åsikter eller tankar så får du gärna höra av dig till oss. Du hittar våra uppgifter här.

Åbymarknad 20/6

Tisdagen den 20/6 är det dags för Åbymarknad. Vi kommer att finnas på plats för dina tankar och frågor. Vi kommer även ha vårt ”Tyckohjul”, där du har chans att tycka till i olika frågor och samtidigt har en chans att vinna priser. Så titta förbi hos oss!

 

Ses vi på demokratimässan den 19/6?

Har du frågor om våra tankar och vår politik vi driver i Klippan? Kom till demokratimässan måndagen den 19 juni kl 18.30 i musikskolans konsertsal. Vi deltar i paneldebatten och finns på plats för frågor. I paneldiskussionen finns både politiker och representanter från kommunens ungdomsråd På scen ser vi Johan Wester som presentatör och moderator.. Därefter kommer vi att finnas representerade på demokratitorget

Vandring och tipspromenad i natursköna Penarp

Är du sugen på att gå en tipspromenad i natursköna Penarp? Kristdemokraterna Klippan anordnar detta arrangemang onsdagen den 24 maj kl 19.00. Tipspromenaden avslutas med fika. Det är en en ca 3 km enkel och lugn promenad där temat för tipspromenaden är miljö.  För vara säkra på att vi har fika till alla deltagare tar vi gärna emot era intresseanmälningar före den 21 maj. Anmälan görs till Margareta antingen via telefon 0435-23131 eller maila: dahlgren.penarp@telia.com

Bildresultat för natur