KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KRISTDEMOKRATERNA AGERAR I SÄKERHETSKRISEN

Vad vill vi Kristdemokrater

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

2 days ago

Kristdemokraterna

Kritisk situation för Iraks kristna

Lars Adaktusson har just besökt norra Irak. Besöket var ett led i arbetet för de förföljda kristna befolkningsgrupperna i landet och samtidigt en möjlighet att samla information om det återuppbyggnadsarbete som pågår kring Nineveslätten och Mosul.

Sammantaget är det en splittrad bild som framträder. I vissa städer och samhällen har återuppbyggnaden kommit långt, på andra platser har det i sort sett stått stilla efter att Islamiska staten slogs tillbaka för två år sedan. Biståndet som skickas från Europa och USA är ojämnt fördelat, vissa av de kristna befolkningsgrupperna nås överhuvud taget inte av internationell hjälp.

En sak är dock säker. Utan säkerhetsarrangemang, utan en effektiv återuppbyggnad och utan en långsiktig politisk lösning riskeras en tusenårig kristen närvaro att försvinna från Nineveslätten.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Kristdemokraterna

Vi önskar er en glad midsommar! ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Kristdemokraterna

Vi kommer i alla lägen ta strid mot familjefientliga förslag!

Idag har regeringen presenterat ett förslag om att kvotera föräldrapenningen på grundnivå. Vi är emot kvotering av föräldraförsäkringen och anser att föräldrarna själva är de som bäst kan fatta beslut om tid med sina barn.

Vi kristdemokrater vill istället ge familjerna möjlighet att få ihop livspusslet. Det ska finnas möjlighet att få mer tid med barnen och att forma sin egen vardag. Här är några av Kristdemokraternas förslag på förbättringar för familjer:

✔️ En helt fri och flexibel föräldraförsäkring, där föräldrar kan överlåta dagar till varandra eller till närstående som mormor eller bonuspappa
✔️ En barnomsorgspeng för föräldrar med barn mellan ett och tre år som själva tar hand om sina barn istället för att nyttja förskola
✔️ Barngrupperna ska minskas genom ett tak för hur stora grupperna i förskolan får vara.
✔️ Föräldrar med barn under 18 år ska få jobbskatteavdrag på 500kr/månad och förälder
✔️ Höj pensionsavsättningarna till föräldrar som är hemma med sina barn så att inte den som är hemma drabbas genom lägre pension.
✔️ Förstärkt inkomstskydd och förbättrad rätt till tjänstledighet
✔️ Alla föräldrapenningdagar ska kunna användas som dubbeldagar.
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Kristdemokraterna

Igår var det dags för den sista anhalten på förvalsturnén. På det sista stoppet fick Ebba Busch Thor sällskap av presidiekollegorna Jakob Forssmed och Lars Adaktusson, och gruppledare Andreas Carlson. Under kvällen behandlade vi de stora frågorna inför valet den 9 september.

Sjukvården, äldreomsorgen och tryggheten det är våra prioriteringar. Dagens rödgröna regering har misslyckats. De senaste åren har vårdköerna fördubblats, vi står inför ökande äldreboendebrist och vi har nu 23 bostadsområden där kriminella sätter spelreglerna. Så ska vi inte ha det.

Vi söker förtroendet att avsätta Stefan Löfvén och bilda en ny alliansregering. Vi ska vända välfärdssveket till ett välfärdslöfte. Vi Kristdemokrater lovar inte allt till alla. Men vi håller vad vi lovar.
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Kristdemokraterna

Ebba Busch Thor, Jakob Forssmed & Lars Adaktusson äntra scenen kl. 18:00 på Clarion Hotel för att prata politik inför höstens val. Ingen fråga är för stor eller för liten för trion. Varmt välkommen på valvinnarsnack! ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Kristdemokraterna

Svensk polis är i kris. Allvarliga brott tvingas prioriteras ned på grund av resursbrist. Rekordmånga poliser slutar.

Nu måste skutan vändas och därför kräver kristdemokraterna en kraftfull satsning på svensk polis. Vi föreslår 10 000 fler poliser och att arbetsvillkor samt lön förbättras, i synnerhet för poliser i yttre tjänst.
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Kristdemokraterna

Regeringen har varit passiv på många viktiga områden. Framför allt kring vården, äldreomsorgen och jobben. Sverige behöver en ny regering!

I mandatperiodens sista budgetdebatt kommer Jakob Forssmed att ställa regeringen tillsvars för sin passiva politik.
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Kristdemokraterna

Idag är det äntligen dags för Sveriges första VM-match där vi möter Sydkorea kl 14.00. Heja Sverige! ⚽️ ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Kristdemokraterna

Straffbeskatta inte dans!
Är det inte märkligt att biljetten har 6% moms om du går på konsert med Sven-Ingvars, men det är 25% moms på biljetten om det istället är dans med Sven-Ingvars?

Vi vill ta bort dansbandsmomsen! 💃🏼🕺
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Kristdemokraterna

Det är otroligt viktigt att människor inte bara kan komma hit – utan också känna att de kan komma hem.

Ett sätt att känna sig hemma i en samhällsgemenskap är att kunna det språk som talas i landet där man bor. I veckan träffade Ebba Busch Thor Gurbet och Mariam och deras barn. De har inte bott i Sverige så länge.

Genom den ideella organisationen ”Svenska med baby” har de kunnat lära sig svenska under sin föräldraledighet. Som nybliven mamma är det lätt att känna sig ensam, även om man har bott i Sverige länge. Om man dessutom inte kan språket kan den känslan och isoleringen bli ännu starkare. ”Svenska med baby” är ett fantastiskt sätt att både lära känna nya vänner och samtidigt bli en del av en samhällsgemenskap

Kristdemokraterna vill att alla nya svenskar ska få möjlighet att utveckla svenska språket, därför har vi lagt fram förslag som ska göra det obligatoriskt för kommuner att ge SFI-undervisning till mammor (och pappor) när de är föräldralediga.

Tack Gurbet och Mariam för att ni ville träffa oss och berätta om era erfarenheter. Spana in #svenskamedbaby och anta #integrationsutmaningen du med!
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: