• 2014-05-19 ”Det är jag som bestämmer”

    För en hel del år sedan gick en del barn omkring med den devisen på sina tröjor. Man kunde se budskapet på flera språk och rent av på olika dialekter.
    ”Det är jag som bestämmer.” I ny form kommer denna barnsliga paroll fram hos det ena nationalistiska partiet efter det andra inför EU-valet på söndag. Det är ganska kusligt. För om man säger att det är jag som bestämmer då handlar det inte om sunt självbestämmande. Det handlar om att någon annan får finna sig i vad jag vill. De som skall finna sig i vad nationalisterna vill är människor. Just det – människor som du och jag.
    Det här gäller inte bara Nationella Fronten i Frankrike eller Gyllene Gryning i Grekland. Det gäller också Sverige. Precis i valspurten går Sverigedemokraterna i Stockholm ut med affischer riktade mot romer. Naturligtvis heter det inte så men alla förstår ändå. Alltså bort med EU! Bort med med den fria rörligheten i Europa!

    Vi skall alltså enligt Sverigedemokraterna
    1) Gå ur EU.
    2) Införa visumtvång för all inresa till Sverige,
    3) Neka visum för romer. (Kan du bevisa att du inte är rom?).

    Naturligtvis måste vi då finna oss i att vi själva också måste ansöka om visum om vi vill besöka ett grannland.
    Sverigedemokraterna försöker återuppliva gamla ideer. Strax före andra världskriget beslöt vårt land att inte släppa in judar om de kom från Tyskland. Romer fick överhuvud taget inte tillträde till Sverige. (En del av dessa judar och romer kunde ändå överleva i Sverige genom att de kunde dölja sitt ursprung.)
    Sverigedemokraterna menar alltså att detta att tillhöra romerna, judarna eller någon annan illa sedd folkgrupp är en medfödd egenskap som går i arv till tusen släktled.
    Sverigedemokraterna vill vara de som bestämmer. Skall vi låta dem göra det? På söndag är valet ditt.

    Bengt Malm, ordf.
    19 maj 2014