• 2014-11-21 Det fredliga Ydre

    Det låg en namnlista i affären. Man kunde skriva på den. Sammanlagt var det flera tusen personer i Ydre och Kinda som skrev på sådana listor.
    Vad var det alla dessa ville med sina namnteckningar? Jo, att polisens verksamhet inte skall försämras i våra trakter. Vid det senaste sammanträdet i kommunfullmäktige kom saken upp under allmänhetens frågestund. Skall det verkligen bli så att polisernas tjänstevapen i fortsättningen skall förvaras i Linköping? Då måste poliserna åka ända dit för att kvittera ut dem vid behov…
    Men Ydre är ju ett av de fredligaste ställena i Sverige! Det är ju åratal sedan det var ett butiksrån här. Å andra sidan har inte alla glömt polismorden i Malexander på andra sidan Sommen. Även Ydres kommunledning är bekymrad. Säkerheten minskar ju och därmed människornas trygghet.


    Behövs det verkligen poliser här?

    Trots allt förblir ändå Ydre en mycket trygg del av Sverige. Låt oss fortsätta att göra Ydre till en bra miljö för både unga och gamla!

    Bengt Malm, ordf.
    21 november 2014

    P.S. Ydres skolberedning vill flytta Hestraskolans fjärdeklassare till Österbymo. Det vill inte deras föräldrar och lärare. Om skolberedningen träffar föräldrarnas och lärarnas representanter borde väl dessas åsikter åtminstone antecknas i redogörelsen för mötet. Eller hur?