• 2015-04-17 Är barn välkomna i Ydre?

    Jo visst är de det! Vi har skolor och förskolor. Och vi hoppas att fler barnfamiljer skall flytta hit och låta sin barn växa upp i en verkligt bra miljö.
    Men det finns en grupp barn som somliga ifrågasätter. Det är de ensamkommande flyktingbarnen. Men vad har man mot dem? De är ju också människor!
    Det verkar som om man påstår att vi inte har råd med dessa barn. Man tycks tro att de stjäl av våra knappa resurser. Medlemmar i ett av Ydres stora partier sägs ha krävt att vi inte skall ta emot fler sådana barn.
    Det bästa man kan säga om detta är att det handlar om okunnighet. Vi har för det första inget val. Barnen finns och staten kräver att de skall beredas plats.
    För det andra är barnen inte alls en ekonomisk belastning för Ydre. Lokaler blir utnyttjade och fler personer får arbete. Staten betalar också bra för dem. När nu kommunstyrelsen föreslår mottagande av fler barn blir det inte någon ekonomisk svårighet. Fler bostäder måste ordnas men inte heller det innebär något ekonomiskt problem. Och om utrymmena en dag inte behövs för sådana barn har vi i alla fall behov av dem för våra äldre som blir allt fler.
    Ett krasst resonemang innebär att det helt enkelt lönar sig för Ydre att ta emot de ensamkommande flyktingbarnen. Och så är de ju människor!


    Visst är Ydrehus 1 bra men det kommer inte att räcka.

    Bengt Malm, ordf.
    17 april 2015