• 2015-11 -21 Fruktans tid

    Efter terrordåden i Paris har det kommit oräkneliga kommentarer. Mer än en har nog tyckt att vi nu vet litet av vad flyktingarna har försökt komma ifrån.


    Hos oss är det ju lugnt.

    Andra åter har hörts fundera över hur det skulle vara att själva behöva fly. Går det att sätta sig in i ett läge då grannarna ger sig av och man själv måste bestämma sig?
    Medan den ena regeringen efter den andra vidtar åtgärder för att skydda sitt land verkar det bli svårare för flyktingar från Syrien att få en fristad i Europa eller USA.
    Ännu för tio dagar sedan trodde väl få att vi skulle få råd om hur man lämpligen beter sig i ett farligt läge.
    Allt detta har hänt sedan kallelsen till nästa kommunfullmäktigesammanträde sändes ut. Det enda problem som förutsågs var utrymmesbrist för asylsökande. Här i Ydre vill kommunstyrelsen få kommunfullmäktiges tillstånd att köpa fler hus. Dessutom måste vi nog bygga fler bostäder.
    För vi skall fortsätta att leva. Ydre skall fortsätta ett leva på så vanligt sätt som möjligt. Vi hoppas att vi inte skall behöva få så mycket högre buller än skogarnas sus och vattnens porlande. Kanske vår miljö kan ge läkedom åt sådana som behöver det.

    Bengt Malm, ordf.
    21 november 2015