• 2016-02-17 Strömstaren är tillbaka!

    Kanske har den aldrig varit borta. Men det har varit så sällan den synts vid Österfors smedja. Häromdagen var den i alla fall på stenarna nära åmynningen. Nu på vintern gäller det ju för den att hitta öppet strömmande vatten som den kan dyka ner i.


    Här kan vi ibland se strömstaren.

    Vintern har varit underlig. Men just nu är det vintertemperaturer men nästan ingen snö. Sportlovet kan inte ägnas åt skidåkning i skogarna. Fast det finns ju annat som barnen kan göra.
    Att bo i Ydre innebär att bo nära naturen. Det är inte bara på sommaren som vi har möjlighet att se växter och djur på ett sätt som inte går i staden. Nu när inflyttningen till städerna tycks ha avstannat kan vi kanske hoppas på att fler skall finna sig till rätta här. (Det sägs att det är invandringen som gör att städerna växer.)


    Höstbild från Ydre.

    Det är viktigt att våra barn får möjlighet att följa naturen under året. Boverket anser att en förskola skall ha verkligt stora ”friytor” med varierande terräng. Här i Ydre borde vi absolut kunna ordna det när det skall byggas en ny förskola i Hestra.
    Just nu är det alltså vinter. Men visst finns det tecken på att våren är på väg!

    Bengt Malm, ordf.
    17 februari 2016